Ugrás a tartalomhoz

Bölcsődék Napja

Mezőkövesd hírei

Április 21-e a Bölcsődék Napja hazánkban. A jeles esemény alkalmából ünnepséget rendeztek a Városi Bölcsődében. Az ország első bölcsődéjét 1852. április 21-én nyitották meg Budapesten, ennek a jeles eseménynek a tiszteletére emlékeznek ezen a napon a bölcsődékre és bölcsődei dolgozókra Magyarországon. A Bölcsődék Napja a tavalyi esztendőtől kezdve államilag elismert ünnep, melyet miniszteri rendelet szabályoz.

A bölcsőde alapszabálya rendkívüli felvilágosultságról, egészségügyi és pedagógiai tájékozottságról tett tanúságot, több része ma is időszerű – egyebek mellett ez olvasható a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének történeti áttekintésében. Április 21-én a bölcsődei dolgozók mellett a fiatalon elhunyt Akócsi Ágnesre is emlékeznek, aki létrehozta a Bölcsődék Országos Módszertani Intézetét, valamint a bölcsődei munka javításával foglalkozott és az ünnep kapcsán azok munkáját is köszönik, akik bölcsődéket védtek meg a bezárástól. 


Ünnepség városunkban
A jeles esemény megünneplését Mezőkövesden is fontosnak tartják a város és az intézmény vezetői. A május 13-án megrendezett ünnepségen a bölcsődei dolgozók mellett részt vett dr. Fekete Zoltán polgármester, Újvárosi Lászlóné, a Városi Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője és Köhler Jánosné, a  bölcsőde szakmai vezetője. Az eseményt óvodás gyermekek énekes és táncos műsora vezette fel. Ezt követően Újvárosi Lászlóné köszöntötte a résztvevőket, aki beszédében egyebek mellett köszönetét fejezte ki a dolgozók áldozatos munkájáért, amely nagyon jó alapot szolgáltat a gyerekek fejlődéséhez, valamint az óvodába, illetve óvodai közösségbe történő beilleszkedéshez. Dr. Fekete Zoltán polgármester szintén köszönetet mondott a dolgozóknak, akik mindennap kivételes türelemmel, figyelemmel és gondoskodással nevelik a gyermekeket, mellyel nagyban segítik a mezőkövesdi családokat. Városunk első embere emellett kiemelte a közeljövőben elinduló fejlesztést, amely során új épületszárnnyal bővítik majd a bölcsőde épületét. A beruházásnak köszönhetően összesen 90 bölcsődés gyermek ellátására nyílik majd lehetőség az intézményben. Dr. Fekete Zoltán hozzátette a fejlesztés azt mutatja, hogy Mezőkövesden valós igény van a bölcsődei szolgáltatásra és az intézményben dolgozók munkájára, akiknek az együttműködésére a jövőben is számít. Településünk vezetője a beszéd végén egy-egy szál virággal köszöntötte fel az intézmény vezetőit és munkatársait. Az ünnepséget fogadás zárta.

Kapcsolódó hírek