Ugrás a tartalomhoz

Kövesdi siker a fordulatos presztízsmeccsen (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – B. Braun Gyöngyös 26-25 (12-16)

Gigászi küzdelemben győzött városunk felnőtt csapata a szomszédvári rangadón. Kézilabdázóink egy végletekig kiélezett összecsapáson gyűrték le a Heves megyei együttest a bajnokság hétközi játéknapján.

Az NB I-es Kézilabda bajnokság alapszakaszának 10. fordulójában a felsőházba jutásért harcoló Heves megyei alakulat látogatott Mezőkövesdre november 5-én. A presztízsmeccs nagy küzdelmet ígért, hiszen a két együttest mindössze két pont választotta el a tabellán a forduló előtt. Kézilabdázóink számára kiemelten fontos volt a találkozó, hiszen Grünfelderék a legutóbbi három bajnoki összecsapásukat, a Balatonfüred, a PLER és az Orosháza ellen elvesztették, éppen ezért a rossz sorozat, illetve a hullámvölgy lezárására készültek a „szomszédok” ellen. Szepesiék siker esetén a felsőházba jutás esélyét is megőrizhették, ami egy vereséggel jelentősen lecsökkenhetett volna. A két csapat egymás elleni mérlege az elmúlt évek alapján gyöngyösi győzelmet ígért, ugyanis az MKC legutóbb 2010 tavaszán győzte le a látogatókat, ráadásul csapatunk tavaly egy 9 és egy 11 gólos vereséget könyvelhetett el ellenük az alapszakaszban.


Jó kezdés, rossz befejezés

A találkozó eleje drámaian alakult, mivel Liszkai már az első percben megsérült. Együttesünk hálóőre Iváncsik 7-esét még kivédte, majd lent maradt a földön és az ápolás ellenére nem tudta folytatni a játékot. A rangadó első gólját ezzel együtt Iváncsik révén a vendégek szerezték, amire az MKC egy 3-0-ás rohammal válaszolt. A gyöngyösiek ezután felvették a meccs ritmusát és rövid idő alatt 4-4-re alakították az eredményt. A jó iramú, igazi rangadó hangulatban zajló összecsapás a folytatásban is hullámzóan alakult. Az MKC egészen a 12. percig kézben tartotta a meccset, ekkor Lókodi átlövése után 7-5-re vezetett a Skaliczki gárda. Ezt követően viszont beindult a Gyöngyös és főként Debreczeni duplájának köszönhetően 9-7-re fordított. Csapatunk azonban rögvest a látogatók nyomába eredt és Trivkovics találata után, a 18. percben ismét egálra állt a meccs (10-10). Kézilabdázóink ezután nehéz helyzetbe kerültek, ugyanis Trivkovics összeszedte a 2. kétperces büntetését is, így pihenőre kényszerült. Az MKC a folytatásban elbizonytalanodott, Grünfelderék védekezésben és támadásban is hibát-hibára halmoztak, ráadásul ebben a periódusban a szerencsével is hadilábon álltak, mivel több lövés is a kapufán csattant. Csapatunk ennek ellenére 12-ig tartotta a lépést a lendületesen és stabilan játszó vendégekkel. A hajrában viszont meglógtak Szalafaiék, akik az utolsó 8 percet 4-0-val hozták le, így 4 gólos fórral vonulhattak a szünetre.


Összeállt a játék

A szünet után gyökeres fordulatot vett az összecsapás, ugyanis együttesünk összeszedett, lendületes és pontos játékkal rukkolt elő. Az MKC védekezése hatékonyan működött, Volarevics pedig bravúrt-bravúrra halmozott a gólvonal előtt. A kiváló védekezés mellett elől Vasics parádézott, akit képtelenek voltak féken tartani a gyöngyösiek. A jó játék az eredményben is tükröződött; együttesünk 10 perc alatt 7-2-re verte a látogatókat, így hosszú idő után, 19-18-ra ismét Szepesiék vezettek a 41. percben.
Ezután összekapta magát a Heves megyei alakulat és jó ideig felváltva potyogtak a gólok. A hajrá azonban újabb fordulatokat hozott. Hat perccel a találkozó vége előtt 23-22-es hazai előny állt az eredményjelzőn, viszont Nagy, Iváncsik, illetve Hajdu góljaival 25-23-ra már a Mátra-aljai egylet vezetett és a meccsből már csak 4 perc volt hátra. Az MKC határtalan lelkesedése és kiváló hozzáállása meghozta gyümölcsét az utolsó percekben. Volarevics fontos védései mellett elől Radnic gólja után Vasics triplázott. A kövesdi szélső a második játékrészben 9, míg összesen 11 gólt termelt, így az MKC jött ki győztesen a heroikus küzdelemből. Csapatunk 2010. május 22-e után győzte le ismét bajnoki mérkőzésen a szomszédvári együttest.
Trivkovicsék a sikernek köszönhetően 8 ponttal a 7. helyen állnak a tabellán az alapszakasz felénél, a szintén 8 pontos Gyöngyös és Orosháza mögött. A pontvadászatot a Szeged vezeti 20 egységgel, a 16 pontos Csurgó előtt.


Feszített program

Együttesünkre feszített program vár az elkövetkezendő hetekben, hiszen Skaliczki László csapata a bajnokság mellett a Magyar Kupában is pályára fog lépni. Csuzicsék legközelebb a Tatabánya együttesét látják majd vendégül Mezőkövesden. A bajnoki összecsapás november 8-án, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. Kézilabdázóink ezt követően Orosházára látogatnak, ahol a Magyar Kupa párharc első felvonását fogják megvívni november 12-én, szerdán 18 órától. (A visszavágót december 3-án rendezik meg Mezőkövesden.) Négy nappal a kupameccs után ismét bajnoki mérkőzés vár Liszkaiékra, akik november 16-án Csurgón vendégeskednek. Két nappal később pedig a bajnokságot 100%-os teljesítménnyel vezető Szeged érkezik majd városunkba.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC – B. Braun Gyöngyösi KK 26-25 (12-16)
Mezőkövesd, 700 néző. Vezette: Dobrovits, dr. Tájok
MKC: Liszkai – Vasics 11 (5), Dzono 1, Trivkovics 3, Nakhayenka, Radnics 3, Szepesi 2. Cserék: Volarevics (k), Csuzics 4, Lókodi 2, Grünfelder, Pálos, Pavlovics. Vezetőedző: Skaliczki László.
Gyöngyös: Tamási Zs. – Szalafai 1, Marczinkó 2, Bakos Gy., Debreczeni 5, Hajdu G. 4, Varsandán M. 1. Cserék: Hudák (k), Iváncsik Á. 4 (1), dr. Czina, Simon B. 3, Koller, Sándor Á. 1, Tóth Á., Nagy B. 4 (2). Vezetőedző: Gulyás István.
Hetesek: 6/5 ill. 5/3
Kiállítás: 6 ill. 8 perc

Kapcsolódó hírek