Ugrás a tartalomhoz

Közeleg a karácsony (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A negyedik, egyben utolsó gyertyát is meggyújtották városunk adventi koszorúján. Advent utolsó vasárnapján a bűnbánatot ünnepeljük.

A Mezőkövesd Önkormányzata és a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. által szervezett városi gyertyagyújtás aranyvasárnapi ünnepséget december 21-én rendezték meg a Jezsuiták terén.
Az eseményen elsőként a Mezőkövesdi Amatőr Színjátszó Kör Egyesület tagjainak műsorát nézhették meg a jelenlévők. „Akinek nem születik meg Jézus, annak nem is támad fel” címmel Kissné Dudás Mária állította össze a MASZK ünnepi műsorát. A szervezet tagjainak meghitt verses, énekes előadása után a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület verses, prózai és énekes összeállítását nézhették és hallgathatták meg a résztvevők Balogh Éva rendezésében.
Az ünnepség zárásaként Tóth István, a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület tagja gyújtotta meg a bűnbánatot jelképező gyertyát az adventi koszorún.


Átölelték a Kavicsost


Az ünnepséget a „Hozz egy gyertyát és öleld át a Kavicsost” elnevezésű kezdeményezés zárta. A különleges akció keretében a város lakói egymás kezét fogva ölelték át a tavat, ezzel is jelképezve a szeretetet és a Mezőkövesden élők összetartását, összetartozását. A résztvevők ezt követően forró teát és forralt bort fogyaszthattak a szervezőknek köszönhetően.
Az „Ezer csillag a szegényekért” elnevezésű jótékonysági akció keretében ezúttal is várták az adományokat a Mezőkövesdi Karitász tagjai, akik az összegyűlt pénzt a rászorulók részére juttatják el. A segítő szándékú emberek a súlyos betegséggel küzdő, három éves Szarvas Zsófi gyógyulásának elősegítésére is adakozhattak.

B. K.

Kapcsolódó hírek