Ugrás a tartalomhoz

Előny a visszavágóra (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Balatonfüredi KSE 21-16 (12-13)

Ötgólos előnyt szerzett a Magyar Kupában városunk felnőtt együttese. Kézilabdázóink a második játékrészben kiváló teljesítményt nyújtottak védekezésben.

Nehéz feladat várt Skaliczki László tanítványaira a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén, hiszen hazánk egyik legerősebb csapatával kellett megküzdenie Mezőkövesden január 31-én. A Balaton-parti gárda a bajnokságban mindkétszer magabiztosan győzte le Csuzicsékat, így annak ellenére, hogy tartalékos összeállításban érkeztek, a Magyar Kupában is jóval esélyesebbnek számítottak. Az MKC is „tartalékosan” lépett parkettre, ugyanis Said Pourghasemi mellett Nikola Dzonoval és Matija Pavlovics-csal is szerződést bontott közös megegyezéssel a klub a meccs előtti napokban.
A találkozó remekül kezdődött együttesünk számára, mivel Radnic és Vaszics gólerős játékának köszönhetően a 6. percben 5-1-re vezetett az MKC. Kézilabdázóink a folytatásban elől és hátul is visszaestek, így Bánhidiék megkezdték a felzárkózást. A félidő derekán teljesen összeállt a fürediek játéka. Ennek eredményeként 10-7-es hazai előny után a dunántúliak zsinórban 4 gólt dobtak válasz nélkül és a 24. percben 11-10-re átvették a vezetést, melyet meg is őriztek a szünetig.


Elképesztő füredi gólínség

Fordulás után ismét csapatunk kezdett jobban és Csuzics, valamint Szepesi duplájával 15-13-ra újra az MKC-nál volt az előny. Mindeközben Bánhidi összeszedte a 3. kétperces kiállítását is, így a 34. percben véget ért számára a találkozó. Három perccel később Gábori révén gólt szerzett a Balatonfüred, viszont ezután több mint 20 (!) percig képtelenek voltak bevenni Volarevics kapuját. Az MKC megérezte a lehetőséget és a kiváló védekezés mellett nagy erőket mozgósított az előny növelése érdekében, azonban Székely vezérletével a vendégek hátsó alakzata jól állta a sarat. A gyenge támadójátékhoz hozzátartozik, hogy ebben a periódusban rengeteg hiba jellemezte a csapatokat, pontatlan átadások, kihagyott ziccerek váltották egymást, így az eredmény csak ritkán változott. A Balatonfüred látványosan szenvedett támadásban, ötlettelenül, pontatlanul és átütőerő nélkül szövögették az akciókat. Faluvégiék az utolsó két perc kezdetén is mindössze egyetlen dobott gólnál jártak a második játékrészben, így az MKC Nakhayenka beállóból szerzett találata után 20-14-re vezetett. Csoknyai István fiai a záró pillanatokban valamelyest kozmetikáztak a gyenge lövőteljesítményükön, ezzel együtt az utolsó gólt Kovács Péter révén az MKC szerezte. Kézilabdázóink végül öt gólos sikert arattak és bizakodva várhatják a február 17-ei balatonfüredi visszavágót.


Csütörtökön bajnoki

Együttesünk ezen a héten már bajnoki mérkőzésen is pályára fog lépni. Grünfelderék az Orosháza FKSE-Linamar csapatát február 5-én, csütörtökön 18 órától látják vendégül a Városi Sportcsarnokban. További fontos információ, hogy a B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC felnőtt bajnoki találkozó időpontja megváltozott. A csapatok február 13-án, pénteken 18 órakor találkoznak a Heves megyei városban. Az ifjúság együttesek mérkőzését az eredeti időpontban, február 14-én, 16 órától rendezik meg.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Balatonfüredi KSE 21-16 (12-13)
Mezőkövesd, 400 néző, vezette: Bócz, Wiedemann
MKC: Volarevics, Liszkai, Holló (kapusok),Vasics 5 (1), Szepesi 3 (2), Csuzics 3, Terenyi 2, Radnics 5, Grünfelder 1, Pálos 1, Lókodi, Molnár, Trivkovics, Nakhajenka 1, Kovács P., Kovács B. Vezetőedző: Skaliczki László
Balatonfüred: Székely, Komendánt (kapusok), Gerdán, Németh B., Juhász K. 1, Győri 4 (2), Bánhidi, Vilovszki 2, Vasvári, Gábori 4, Faluvégi 3, Grigoriev, Kovacsics 2. Vezetőedző: Csoknyai László
Hetesek: 6/3, ill. 3/2
Kiállítás: 4, ill. 10 perc
Kizárás: Bánhidi Bence (három kétperces)

B. K.

Kapcsolódó hírek