Ugrás a tartalomhoz

Közlekedésbiztonsági foglalkozás a Mező Ferenc Tagiskolában

Mezőkövesd hírei

Közlekedésbiztonsági foglalkozást és gyakorlatot tartottak a Mező Ferenc Tagiskolában június 3-án. A program a TÁMOP 3.1.4-es pályázatnak köszönhetően valósult meg az intézményben. A technika óra keretén belül van egy olyan modul, amely a közlekedési ismeretekkel foglalkozik. Az iskola 5. évfolyamos diákjai a téma keretében a kerékpáros közlekedés szabályaival ismerkedhettek meg.

A szervezők a moduláris óra első felében a közlekedési szabályok elméleti elsajátítására fektették a főhangsúlyt, amit egyebek mellett tesztek kitöltésével, illetve interaktív formában tanulhattak meg a fiatalok. A közlekedésbiztonsági oktatás második órájában a gyakorlat kapta a főszerepet az iskola udvarán. A gyakorlatból azok a diákok sem maradtak ki, akik nem kerékpárral járnak iskolába.

A gyakorlati oktatás során egyebek mellett a forgalomban történő közlekedés, és a kanyarodás szabályai mellett, a zebrán való áthaladás legfontosabb szabályaival ismerkedtek meg a tanulók. A diákoknak a kerékpározás mellett az elméleti órán megszerzett tudásukról is számot kellett adniuk.

Kapcsolódó hírek