Ugrás a tartalomhoz

Te se add fel! (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Ternován Zoltán látogatott Mezőkövesdre a 6. SM Világnapi Országos megmozdulás keretében május 18-án.

Az 50 esztendős amatőr sportoló „16 nap alatt Magyarország körül” jelmondattal pattant nyeregbe, és alig több mint két hét alatt körbekerékpározza az egész országot. Az SM Világnapi kezdeményezés keretében a Sclerosis Multiplex (SM) betegségben szenvedő sportoló egyik legfontosabb célja az, hogy minél több sorstársával találkozzon, erőt adjon nekik a rehabilitációhoz, és bebizonyítsa, hogy a mozgásszervi betegséggel is lehet teljes életet élni. Ternován Zoltán május 8-án Esztergomból indult és Nagykanizsán, Szegeden, valamint Gyulán keresztül Nyíregyházára kerekezett. A szabolcsi megyeszékhely után Polgár és Mezőcsát érintésével érkezett Mezőkövesdre.


Polgármesteri fogadás


A sportolót a Szent László téren, a Közösségi Ház előtt többek között dr. Fekete Zoltán polgármester, Bukta László, a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesületének elnöke, valamint Gáspár László, az Országos SM Társaság alelnöke, a Mezőkövesdi SM Klub vezetője fogadta. Ternován Zoltán tiszteletére a Matyó Nagymama Klub Egyesület népviseletbe öltözött tagjai egy dalcsokrot nyújtottak át. Zoltán a fülbemászó dallamokat hallgatva táncra is perdült. Ezt követően a város nevében dr. Fekete Zoltán polgármester adott át egy ajándékcsomagot a vendégnek, benne egyebek mellett egy matyó motívumokkal ellátott, Mezőkövesd feliratú sállal és szintén gyönyörűen hímzett trikókkal, valamint matyó pálinkával. Gáspár László klubvezető egy saját készítésű ajándéktárggyal kedveskedett a sportolónak.
Ezt követően városunk képviselői aláírták az SM Világnap lobogóját, emellett személyes üzenetüket „vetették” a sportoló útinaplójába.
Ternován Zoltán az ünnepség és a fogadás után Mezőkövesden töltötte az éjszakát, majd május 19-én folytatta útját Szolnokra. Ezt követően május 23-án érkezik meg a célállomásra, Székesfehérvárra, ahol részt vesz majd az SM Világnap rendezvényén.

B. K.

Kapcsolódó hírek