Ugrás a tartalomhoz

Jézus Szíve búcsú (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Több ezren vettek részt az idei Jézus Szíve Búcsún és Körmeneten június 14-én. A Jézus Szíve Plébánia az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezte az ájtatosságot. Az egyház hivatalosan június 12-én tartja a Jézus Szíve ünnepét. Így az idei búcsú programja is pénteken kezdődött el.

Az egyházi hétvége nyitóestéjén a mezőkövesdi hívők P. Tamás Barna S. J. jezsuita atya vezetésével lelki előkészületet tartottak. A résztvevők a misét követően gyertyás körmeneten vettek részt a Kavicsos-tó körül. A menet tagjai a gyertyákkal feldíszített nagy keresztet körbe állva közösen imádkoztak a városért, minden mezőkövesdi családért, emberért. A gyetyák fénye mellett még bensőségesebbé tette a hangulatot a kivilágított, szívet és keresztet ábrázoló alakzat.
Június 14-én a reggeli szentmise után a hívők megtekintették a Kavicsos-tó mentén kihelyezett Hétvirágos kereszteket, amelyeket dr. Berkes László pápai prelátus megáldott.
A délelőtti ünnepi szentmisére már több mint ezer hívő látogatott el, vett részt a szertartáson, amelyet dr. Udvardy György pécsi megyéspüspök celebrált. A szertartás elején dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a papi méltóságot.
A megyéspüspök prédikációban Jézus Szíve ünnep üzenetéről, illetve Jézus Szívének tanításáról beszélt. Kiemelte, hogy Jézus megtanítja a ma emberét az önzetlen, tiszta  szeretetre, az apai szív mérhetetlen nagyságára, a megbocsátás, az elfogadás, a szeretet fontosságára, erejére.
Ezt követően a hívők körbesétáltak az oltáriszentséggel a tó körül megerősítve Istenbe vetett hitüket.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek