Ugrás a tartalomhoz

Pontszerzés tíz emberrel (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Mezőkövesd Zsóry FC
1-1 (0-1)


Küzdelmes mérkőzésen döntetlent ért el városunk NB II-es felnőtt csapata a hajdúsági gárda vendégeként. Benczés Miklós együttese Heffler kiállítása miatt 30 percig emberhátrányban futballozott a presztízsrangadón.

A Merkantil Bank Liga 2. fordulójában az alaposan átalakult szomszédvár otthonába látogattak Bajzáték augusztus 8-án. A két együttes felemásan kezdte a bajnokságot. Labdarúgóink 2-1-es győzelemmel rajtoltak hazai pályán a Vác ellen, míg az újvárosiak egy hajrában bekapott gól miatt 1-1-re végeztek az újonc Budaörs vendégeként. Csapatunk tavaly négyszer találkozott Sigérékkel, a bajnokság mellett a Ligakupában is összefutottak a felek. Hegedűsék kellemes emlékeket őrizhetnek az egymás elleni találkozókról, hiszen mind a négy összecsapás kövesdi sikerrel zárult. A találkozó előtti napokban változás történt csapatunk játékoskeretében, Baracskai kölcsönben Sopronba igazolt, míg Hegedűs Csaba családi okok miatt Vácra távozott.


Heffler gól

A házigazdák kezdték nagyobb elánnal a mérkőzést, amit a 2. percben egy távoli szabadrúgás is jelzett, de a labda elzúgott a kapu mellett. Feczkó Tamás tanítványai egészen a félidő derekáig mezőnyfölényben futballoztak, viszont komolyabb lehetőséget csak a 22. percben tudtak kialakítani, ekkor Nagy Kevin bombáját Dombó bravúrral védte. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék képe, majd 10 perccel a félidő vége előtt együttesünk megszerezte a vezetést. Egy szép kontra után Rácz lépett ki jó ütemben, de Kiss a 16-os sarkánál buktatta. A megítélt szabadrúgást Heffler gyönyörű mozdulattal tekerte a kapu jobb oldalába, így labdarúgóink előnnyel várhatták a második felvonást.


Kiállítás és egyenlítés

A szünetben kettős cserét hajtott végre Benczés Miklós, Máté és Tóth helyére Bajzát és Molnár érkezett. Bajzát alig öt perccel a csere után megduplázhatta volna csapatunk előnyét, de a rosszul eltalált kísérlete elkerülte a hazai kaput. Két perccel később Varga szabadrúgását Dombó látványos mozdulattal ütötte ki a léc alól. Újabb három minutummal később ugyancsak egy szabadrúgással okoztak veszélyt a hajdúságiak, azonban a játékszer ezúttal elzúgott a kövesdi ketrec mellett. Egy órányi játék után emberelőnybe került a Balmazújváros, miután Heffler megkapta a második sárga lapját, így a gólszerző a kiállítás sorsára jutott. A hazaiaknak mindössze hat percre volt szükségük az egyenlítéshez, amikor is Varga szögletét követően Sigér helyezett közelről a gólvonal mögé. Az utolsó 20 percben nagy erőket mozgósítottak Belényesiék a győztes találat megszerzéséért. Ehhez a 87. percben álltak a legközelebb, amikor egy nagy kapu előtti kavarodás végén Bokros lőtt kapura, Dombó azonban ezúttal is kitornászta a léc alá tartó játékszert, így döntetlennel zárult az összecsapás.


A Zalaegerszeg érkezik

Labdarúgóink legközelebb a Zalaegerszeg csapatát látják vendégül Mezőkövesden. A bajnoki találkozó augusztus 15-én, szombaton 19 órakor kezdődik a Városi Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-1)
Balmazújváros, 700 néző
Vezette: Takács Tamás (Kovács II., Máyer)
Balmazújváros: Szécsi – Belényesi, Sigér D., Papp F., Kiss L., Kónya (Pintér 77p.), Viscsák (Vajda 46.p), Varga, Nagy (Kormos 61.p), Németh, Bokros.
Vezetőedző: Feczkó Tamás
Mezőkövesd: Dombó – Fótyik, Szeles, Hegedűs D., Dvorschák, Polényi, Rácz (Harsányi 71.p), Heffler, Takács, Tóth L. (Molnár 46.p), Máté (Bajzát 46.p).
Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólok: Sigér (66.p) illetve Heffler (36.p).
Kiállítva: Heffler (második sárga után, 59.p)

B. K.

Kapcsolódó hírek