Ugrás a tartalomhoz

Az egészségügyi dolgozókat ünnepeltük

Mezőkövesd hírei

Molnárné Csirmaz Erzsébet kapta meg a dr. Szűcs Géza díjat ebben az esztendőben. Az Egészség Klub Közhasznú Egyesület vezetője, a Semmelweis nap alkalmából megrendezett városi ünnepségen vehette át az elismerést június 30-án.

Semmelweis Ignác világszerte a legelismertebb magyar orvos. Az anyák megmentőjeként híressé vált szakember 1815. július 1-jén született Budapesten. Semmelweis Ignác születésnapja, hazánk legnagyobb egészségügyi ünnepe. A jeles esemény tiszteletére az ország számos településén ünnepséget rendeznek a napokban. A kiváló orvos mellett, az egészségügyben dolgozó szakemberek, többek között orvosok, ápolók, mentősök munkáját is elismerik a Semmelweis napon. 

Mezőkövesd Város Önkormányzatának képviselő-testülete a hagyományokhoz híven idén is nagyszabású ünnepséget rendezett a jeles esemény alkalmából. A Városi Galériában megtartott eseményen jelen volt többek között dr. Fekete Zoltán polgármester, dr. Tóth József, Városi Önkormányzat Rendelőintézetének igazgatója, valamint dr. Sipos Béla, a Mezőkövesdi Belgyógyászati Osztály vezető főorvosa. Az ünnepség nyitányaként dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Településünk első embere egyebek mellett városunk egészségügyi helyzetét és a közeljövő terveit ismertette.

A beszédet követően adták át a dr. Szűcs Géza díjat. A képviselő- testület döntésének értelmében idén Molnárné Csirmaz Erzsébet kapta meg az rangos elismerést. A szakember az elmúlt években elvégzett magas színvonalú és eredményes munkájáért vehette át Mezőkövesd legnívósabb egészségügyi dolgozókat megillető kitüntetését.

Az ünnepséget Nyikes Nikolettának, a Városi Zeneiskola művésztanárának hangszeres, valamint Lázár Dorottyának, a Szent László Gimnázium és Szakközépiskola tanulójának prózai előadása, továbbá Panyi Zoltánnak, a Mezőkövesdi Hang-Stúdió tagjának énekes előadása színesítette. 

Kapcsolódó hírek