Ugrás a tartalomhoz

Élre ugrott együttesünk

Aqvital FC Csákvár – Mezőkövesd Zsóry FC 1-3 (0-3)

Magabiztos győzelmet aratott városunk NB II-es felnőtt csapata a felsőházi rangadón, így Bajzáték hat forduló után az első helyen állnak a tabellán. Együttesünk az idegenbeli sikerrel egy közel egy esztendős nyeretlenségi sorozatot szakított meg.

A Merkantil Bank Liga 6. fordulójában a 2. helyen álló labdarúgóink, a 4. helyezett Fejér megyei gárdához látogattak szeptember 12-én. A hazaiak remek rajtot vettek, az első három forduló után 100%-os teljesítménnyel álltak, viszont a legutóbbi két mérkőzésüket, a Szigetszentmiklós és a Budaörs ellen elveszítették. Csapatunk jó formában várhatta a mérkőzést, hiszen öt forduló alatt még nem talált legyőzőre. Mátéék az előző játéknapon a Szolnokot múlták felül, ellenben vendégként legutóbb közel egy éve, 2014. november 7-én szereztek 3 pontot, akkor Siófokon nyertek 2-1-re.


Pazar hajrá

A találkozó első veszélyes lehetőségére mindössze 5 percet kellett várni. A hazaiak egy gyors akció végén Oldal remek beadása után kerültek helyzetbe, de Molnár Csaba közeli lövését Dombó óriási bravúrral hárította. Egy perccel később ismét a hazai szurkolók bosszankodhattak, Molnár Csaba kiugratását követően Makrai 10 méteres, jól helyezett kísérletét védte nagy bravúrral a kövesdi hálóőrt. Ezután együttesünk átvette a játék irányítását a mozgalmas, jó iramú összecsapáson. Csapatunk a 11. percben jutott el először helyzetig, ekkor Rácz szánta lövésre magát, 25 méteres bombáját Gróf szép vetődéssel ütötte ki a bal alsó sarok elől. Két perccel később Máté ígéretes, 16 méteres szabadrúgását követően a labda a felső léc érintésével hagyta el a játékteret. Az első negyedóra végén Máté lépett ki teljesen tisztán a hazai térfélen, de az utolsó pillanatban leszerelték a védők. A nagy nyomást a 19. perig bírták a Fejér megyeiek. Egy röviden kifejelt labdára Takács csapott le, majd kiugratta Ráczot, aki higgadtan a bal alsó sarokba gurított. A játékrész felénél Bakos 25 méteres, nagy erejű löketét hatástalanította Dombó. A záró negyedóra kezdetén Makrai éles szögből megeresztett lövése után a labda Dvorschák lábán megpattant és a háló tetején landolt. A félidő hajrájában óriási lépést tettek a győzelem felé labdarúgóink, ugyanis Máté öt perc alatt két gólt szerzett. A 40. minutumban a csatár lövése először kipattant Grófról Molnár remek beadása után, de az ismétlésnél már nem hibázott. A játékrész zárásaként Vaszicsku buktatta Hefflert a 16-oson belül, a büntetőt Máté a jobb sarokba bombázta, így együttesünk magabiztos fórral vonult a szünetre.


Kimaradt lehetőségek

Fordulás után mindössze egy perc kellett a csákvári szépítéshez. Ekkor Dvorschák buktatta Molnár Tibort a 16-os előterében, a szabadrúgást Szalai Tamás varrta be a bal felső sarokba. Két perccel később visszaállhatott volna a három gólos különbség, de Fótyik remek beadását követően Máté a kapufára bólintott. Az 52. percben Bakos jobb oldali szöglete után Szalai fejese zúgott el centikkel a hosszú sarok mellett. Három perccel később Molnár Csaba sarokrúgása után Makrai csúsztatott kapura a rövid saroknál, a védők a gólvonal elől vágták ki a labdát. Tíz minutummal ezután Heffler remek szögletét követően Devecseri bólintott kevéssel a keresztléc fölé. A hátralévő időben jobbára mezőnyjátékot láthattak a nézők, majd a hajrában még két ígéretes hazai lehetőség alakult ki a kövesdi kapu előtt. A 86. percben Molnár Tibor szlalomozott végig a védők között, 16 méteres löketét Dombó elvetődve hatástalanította. Néhány pillanattal később Mihály passzolt jó ütemben Bartoshoz, akinek a 10 méteres kíssérleténél Dombó ismételten jól avatkozott közbe.


Csúcsrangadó Kövesden

Együttesünk a sikerrel a bajnokságban először a tabella élére ugrott, ráadásul Takácsék egy közel egy éves idegenbeli nyeretlenségi sorozatot zártak le Csákváron. Labdarúgóink 6 forduló után 14 ponttal vezetik a tabellát, a 13 pontos Zalaegerszeg és a szintén 13 egységgel rendelkező Budaörs előtt.
A hétvégén ismét felsőházi rangadót játszanak Hefflerék, méghozzá a feljutásra esélyes, jelenleg 4. helyezett Gyirmót ellen. A bajnoki találkozó szeptember 19-én, szombaton 19 órakor kezdődik a Városi Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Aqvital FC Csákvár – Mezőkövesd Zsóry FC 1-3 (0-3)
Csákvár, 300 néző, vezette: Szőts Gergely (Medovarszki J., Kepe A.)
Csákvár: Gróf – Hajdú, Baranyai, Dulló, Szalai, Vaszicsku (Kocsis 46.p), Bartos, Bakos (Mihály 74.p), Makrai, Molnár Cs., Oldal (Molnár T. 40.p). Vezetőedző: Toldi Gábor
Mezőkövesd Zsóry: Dombó – Nagy J., Dvorschák, Devecseri, Fótyik – Szeles, Takács, Rácz F. – Molnár G. (Polényi 80.p), Máté (Harsányi 60.p), Heffler (Tóth L. 87.p).  Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólszerzők.: Szalai (47.p), ill. Rácz (19.p), Máté (40., és 46.p utóbbi 11-esből)

B. K.

Kapcsolódó hírek