Ugrás a tartalomhoz

A csoda bennünk van (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A csoda bennünk van címmel tartottak író-olvasó találkozót az Országos Könyvtári Napok nyitányaként október 5-én a Városi Könyvtárban. A rendezvény vendége Schäffer Erzsébet Pulitzer-díjas újságíró és író volt.

A számos könyv szerzője, és a Nők Lapja rendszeres írónője Schäffer Erzsébet a találkozó során mesélt pályája kezdetéről, kedvenc műfajairól, témáiról. Beszélt a 2014-ben megjelent A kifutófiú szerelme – Elfeledett képek című könyvéről is. Az egyebek mellett Prima Primissima és Pulitzer-díjas írónő elmesélte, hogy régi fényképet látott és kapott az ismerőseitől, a fotók mögé elképzelt egy-egy történetet. A képek között volt olyan, amely saját gyermekkorát idézte, amely alapján megszületett az adott elbeszélés. Így a fotók és a hozzájuk írt szövegből, történetből állt össze a legutóbb kiadott műve.
Schäffer Erzsébetről megtudhattuk, hogy leginkább az emberi sorsok ragadják meg, azokat örökíti meg legszívesebben. Emellett szívesen készít riportot, interjút, illetve olykor az egyoldalas úti-írások sem állnak tőle messze.
A 14 könyvet és 5 hangos könyvet megjelentető író fontosnak tartja az író-olvasó találkozásokat, és amíg megteheti, minden lehetőséget megragad, hogy részt vegyen ezeken a fórumokon. Szeret személyesen beszélgetni olvasóival, lendületet ad számára az emberek érdeklődése, szeretete.

Az Országos Könyvtári Hetek keretében október 5–11. között mindezen túl a tagok késedelmi díj megfizetése nélkül vihetik vissza a lejárt kölcsönzési határidejű könyveket. Október 11-én, vasárnap pedig rendkívüli nyitvatartással, 10–16 óráig várják az olvasókat a gyermek és a felnőtt részlegben egyaránt. A Városi Könyvtárban ingyenes lesz az internet használata, emellett a beiratkozásért és a DVD-kölcsönzésért sem kell fizetni ezen a napon. Vasárnap a Gyermek könyvtárban kézműves-foglalkozások lesznek, a fiatalok képeket, függődíszeket és ajtókopogtatókat készíthetnek.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek