Ugrás a tartalomhoz

Szoros vereség Vácon

Mezőkövesd hírei

Váci KSE – Mezőkövesdi 25–23 (13–11)

Kétgólos vereséget szenvedett Vácon a Mezőkövesdi KC felnőtt együttese a pontvadászat hétvégi játéknapján. Kézilabdázóink a hajrában maradtak alul, a végig kiélezett találkozón.

Az NB I-es kézilabda bajnokság 8. összecsapását az 5. helyen álló, újonc Duna-parti alakulat otthonában játszották le Trivkovicsék október 18-án. A házigazdák meglepően jól kezdték a bajnokságot. Lendvayék a Balmazújváros mellett az Orosházát és a Gyöngyöst is két vállra fektették, eközben a Ceglédtől és a Csurgótól is pontot raboltak, így 9 meccsen 8 pontot szereztek.
Együttesünk az előző körben pazar játékkal, kiütéses győzelmet aratott a Komló felett, ezért Benisék is nagy önbizalommal várhatták az egymás elleni összecsapást.

A hazaiak kezdtek jobban, de az MKC gyorsan elkapta a fonalat, ennek eredményeként 7 percet követően 3-3-ra álltak a csapatok. Ezt követően is hullámzott a játék, így Lendvayék újra megléptek és a játékrész derekáig három gólos előnyt harcoltak ki, viszont az utolsó 10 perc 8-8-as döntetlennél kezdődött. A Duna-parti alakulat a záró periódusban ismét összeszedettebben játszott, ennek eredményeként Zsiga Gyula együttese két gólos előnnyel mehetett pihenni.


Hektikus játék

Fordulás után sem változott a mérkőzés képe. A házigazdák kezdtek jobban, de 15-13-as hazai vezetést követően az MKC egy 5-1-es szériát produkált, így a 41. percben már Benisék vezettek 18-16-ra. A kapuban Holló remekelt, míg elől Szepesi ontotta a gólokat, ezzel együtt nem tudta stabilizálni a játékát együttesünk, éppen ezért újra fordult a kocka. A váciak három kétperces büntetés miatt elveszítették a gólerős Asztrasapkint, de a rutinos játékos kiesését sikerült pótolniuk. Az MKC a félidő derekán hat percig nem tudott gólt szerezni, ezt kihasználva Pavlovicsék ismét a maguk javára fordították az eredményt. Csapatunk védekezése jól működött a hajrában, ráadásul Holló is kiválóan őrizte a kaput, viszont a támadójátékba sok hiba csúszott. A kimaradt lehetőségek ellenére végig izgalmasan alakult az összecsapás, két perccel a lefújás előtt 23-22-es hazai előny állt az eredményjelzőn. Grünfelderék az utolsó pillanatig küzdöttek a pontszerzésért, de a házigazdák jobb hajrájuknak köszönhetően otthon tartották a bajnoki pontokat. Csapatunkból Szepesi 10 gólt szerzett, ezzel a kövesdi szélső toronymagasan a legeredményesebb játékos lett az összecsapáson.


Kupa után bajnoki

Kézilabdázóink ezen a héten két tétmérkőzésen fognak parkettre lépni. Benisék elsőként a Magyar Kupa 3. fordulójában, Békésen játszanak majd a legjobb 8 közé jutásért. Az összecsapást október 21-én, szerdán 16.30-kor rendezik meg a Békés megyei városban.
Skaliczki László tanítványai a bajnokságban legközelebb a Balmazújvárost látják vendégül Mezőkövesden. A szomszédvári presztízsmeccs október 24-én, szombaton 19 órakor kezdődik majd a Városi Sportcsarnokban.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Váci KSE – Mezőkövesdi 25–23 (13–11)
Vác, 300 néző, Vezette: Bacs József és Bóna Szabolcs
Vác: Tóth M. – Vasics 1, Asztrasapkin 4, Lendvay 1, Tyiskov 1, D. Pavlovics 5 (1), Császár F. 2. Csere: Vitáris (k), Pál 3, Fekete D. 2, Terenyi 1, Bartók 2, Vucsicsevics 1, Kökény 2, Munkácsi. Vezetőedző: Zsiga Gyula

MKC: Liszkai – Benis 3, Grünfelder, Hajdu G. 3, Trivkovics, Antal 1, Szepesi 10 (5). Csere: Holló B. (k), Radnics 4, Kiss R., Csirics 1, Molnár F., Füstös 1. Vezetőedző: Skaliczki László

Hetesek: 2/1, ill. 5/5
Kiállítás: 12, ill. 8 perc
Kizárás: Asztrasapkin (három kétperces után)

Kapcsolódó hírek