Ugrás a tartalomhoz

Ismét együtt ünnepeltek

Mezőkövesd hírei

Újra megtelt a Városi Sportcsarnok térségünk egyik legnagyobb társadalmi rendezvényének köszönhetően. Az  „Együtt a térség összefogásáért” elnevezésű Polgári Estélyt immár 11. alkalommal rendezték meg Mezőkövesden.

A Polgári Bál több mint egy évtizede dél-borsod egyik kiemelkedő rendezvénye, ahol minden esztendőben együtt ünnepelnek térségünk közéleti, társadalmi, valamint gazdasági életének meghatározó szereplői.

EMLÉKEK A hagyományokhoz híven az est házigazdájaként Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntötte a vendégeket február 6-án a Városi Sportcsarnokban. Tállai András egyebek mellett a bál több mint egy évtizedes múltjából osztott meg néhány különleges és kedves történetet.
– Megható pillanat volt, amikor Áder János videoüzenetben köszöntött 50. születésnapom alkalmából. Humoros volt, amikor Szandi volt a fellépő és pincérnek nézett engem, tőlem kért ásványvizet. Két évvel ezelőtt, a választás évében pedig itt a színpadon együtt énekeltem Csepregi Évával a 220 felett című slágert. Nos elárulom, hogy a mikrofonom ki volt kapcsolva, és csak úgy csináltam, mintha énekelnék. Nagyon sok kellemes élmény és szép pillanat fűződik a bálhoz, jó érzés visszaemlékezni az elmúlt 11 évre. – mondta az est házigazdája.
A bál fővédnöke, Németh Szilárd, a FIDESZ alelnöke, országgyűlési képviselő hivatalos elfoglaltság miatt nem tudott részt venni az estélyen, de üdvözletét küldte és jó szórakozást kívánt a bálozóknak.

KÖTőDÉS A VÁROSHOZ A rendezvényen Kondás Vilmos, a Géniusz Könyváruház-lánc tulajdonosa a bál védnökeként vett részt. Kiemelte, hogy erősen kötődik a városhoz, hiszen itt tanult és mind a mai napig rendszeresen visszajár Mezőkövesdre. Esetében a védnöki tisztségnek különös története van.
– A kis unokámmal együtt lelkes szurkolója vagyok a mezőkövesdi labdarúgócsapatnak és ősszel az egyik mérkőzésen szóltam Tállai úrnak, hogy szeretnék a bál védnöke lenni. Egyrészt azért, mert nagyon szeretem ezt a bált, másrészt azért, mert a Géniusz Könyváruház decemberben volt 15 éves. – emelte ki Kondás Vilmos.

ÖSSZEFOGÁS Szintén az estély védnöki tisztségét töltötte be Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere. A település vezetője kiemelte a térség összefogásának fontosságát.
– A 2014-2020-as európai uniós pályázati ciklus óriási lehetőséget jelent az ország, ezen belül a térség fejlődése szempontjából. Úgy gondolom, hogy csak összefogással lehetünk majd hatékonyak. A bálra rátérve, kb. egy hónapja keresett meg Tállai András államtitkár úr, hogy vállaljam el a védnöki tisztséget. Ez óriási megtiszteltetés számomra és nagyon örültem neki, hiszen ez egy kiváló lehetőség arra, hogy széles körben bemutassam a településünket. – mondta Jámbor Flórián védnök.

Pintér Attila, a Mezőkövesd Zsóry FC felnőtt csapatának vezetőedzője vendégként vett részt a bálon.
– Köszönöm Tállai András elnök úrnak a meghívást, nagyon örülök annak, hogy itt lehetek. Nagy öröm azt látni, hogy ilyen erős összefogás van a városban és az egész térségben. A magam részéről bízom benne, hogy a szurkolóink is ilyen nagy összefogással állnak majd a csapat mellett. – fejezte ki reményét a szakember.

SZTÁRFELLÉPő Az est sztárvendégeként az Emerton-díjas Bereczki Zoltán lépett színpadra. Az egy órás zenés műsorban örökzöld könnyűzenei slágerek mellett az énekes saját dalai, köztük a Kerek egész című sláger is felcsendült.
Az ünnepi műsort a mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola végzős tanulóinak táncos előadása mellett a répáshutai Velká
Bukovinka" néptánccsoport, valamint a bükkszentkereszti Magicz Virág énekes műsora színesítette.
A bál jó hangulatához és a tánchoz nélkülözhetetlen dalokat, az elmúlt évek hagyományait folytatva ezúttal is a Randevú zenekar szolgáltatta. Az est egyik fénypontjaként tombolasorsolást rendeztek, melynek köszönhetően rengeteg értékes ajándék talált gazdára. A hagyományoknak megfelelően a bál fővédnöke, valamint a védnökök egy-egy üstházat kaptak ajándékba.

B.K.

Kapcsolódó hírek