Ugrás a tartalomhoz

Egy pont a Balmaz ellen

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK 24-24 (14-12)

Értékes döntetlent ért el városunk felnőtt csapata a hétvégén. Kézilabdázóink az alsóházat vezető Balmazújvárossal osztoztak meg a pontokon. (Fotó: mezokovesdikc.hu)

A K&H férfi kézilabda liga alsóházi rájátszásának 11. fordulójában a 7. helyezett hajdúsági gárdát fogadta a 9. pozícióban álló együttesünk május 20-án. A két csapat ellentétes előjelekkel és mérleggel várhatta az egymás elleni meccset; Skaliczki László csapata két vesztes idegenbeli mérkőzés után játszott ismét hazai környezetben, míg a vendégek két győztes hazai találkozó után utaztak városunkba.

JÓL HAJRÁZTAK Az első felvonás döntő részben kiegyenlített játékot hozott, a felek hosszú ideig fej-fej mellett haladtak. Az MKC a játékrész derekán 7-6-os vendégelőnyt követően zsinórban háromszor is betalált, így a 18. percben 9-7-re vezetett. Füzesi Ferenc tanítványai ugyan 3 perc alatt ledolgozták a hátrányukat, de a záró 10 perc ismét kéziseinknek sikerült jobban. Az MKC remekül hajrázott és kétgólos, 14-12-es előnyt szerzett 30 perc alatt.

ÚJVÁROSI TALPRAÁLLÁS Fordulás után a vendégek kapták el a fonalat. Együttesünk az első percekben pontatlanul, sok hibával játszott, ezért 5 perc után egyenlő állást mutatott az eredményjelző; 14-14-re álltak a csapatok. A folytatásban az MKC akarata érvényesült, a kapuban Balogh mellett Holló is remekelt, ezzel párhuzamosan védekezésben és támadásban is hatékonyabbak lettek a Skaliczki-fiúk. Együttesünk fokozatosan növelte előnyét, így Szepesiék 12 perccel a lefújás előtt már négygólos, 22-18-as fórban voltak. A záró periódusban viszont összekapta magát a hajdúsági alakulat, Temesvári és Perez vezérletével folyamatosan csökkentette hátrányát, majd a hajrában utol is érte csapatunkat. A meccs utolsó percében mindkét csapat maga javára fordíthatta volna az összecsapást, de a kövesdi és az újvárosi akció is gól nélkül zárult, így a csapatok nagy küzdelemben megosztoztak a pontokon.

KILENCEDIK HELYEN Kézilabdázóink továbbra is a 9. helyen állnak a tabellán 18 ponttal. Az alsóházat a 23 pontos Balmazújváros vezeti, kieső helyen változatlanul a PLER-Budapest áll 14, valamint az Eger 11 ponttal
Csapatunk legközelebb a szomszédvár Eger gárdájához látogat majd a bajnokságban. Abban az esetben, ha az MKC megnyeri a meccset, akkor a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül biztosan bennmarad az első osztályban. Az Eger- Mezőkövesd találkozó május 25-én, szerdán 18 órakor kezdődik a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

B. K.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK 24-24 (14-12)
Mezőkövesd, 400 néző, vezette: Nagy, Túróczy
MKC: Balogh, Holló B. (kapusok), Kovács B., Szepesi, Kiss R. 1, Füstös, Grünfelder, Radnics 1, Mekaru 3, Hajdu G. 3, Antal 4, Trivkovics 1, Benis 3, Grigorjev 6, Nyitrai J., Bozoljac 1. Vezetőedző: Skaliczki László
BKK: Paul, Pajkó (kapusok), Perez 5, Lazics 3, Temesvári 6, Korsós, Simovics 1, Tomics 1, Balázs, Balda, Morva, Vranac 2, Hanták 5, Kekezovity 1, Horváth, István. Vezetőedző: Füzesi Ferenc
Hetesek: 5/2, ill. 5/3
Kiállítás: 8, ill. 10 perc

Kapcsolódó hírek