Ugrás a tartalomhoz

„Kertész leszek” program városunkban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Saját virágoskertet gondozhatnak a mezőkövesdi László Károly úti óvodások a „Kertész leszek” program keretében. Az akció nyitórendezvényét október 5-én tartották meg a Városi Könyvtárban.

 

 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete immár hetedik alkalommal indította el a programot, melynek célja, hogy segítse a gyermekek környezettudatos magatartásra nevelését. 
A főként óvodásoknak szóló kezdeményezésben a járásból összesen 10 intézmény vesz részt, köztük a mezőkövesdi László Károly úti Tagóvoda. 
Az akcióban az óvodások felnőtt segítséggel kialakítják saját virágoskertjüket, elültetik és gondozzák a növényeket, amelyről munkafázisonként fényképet készítenek. A program zárásakor, 2017 őszén értékelik és jutalmazzák a pályázók munkáit.  
 
 
A 4 m2-es kiskerthez szükséges virághagymákat az október 5-én megtartott nyitórendezvényen vehették át az óvodák képviselői dr. Nagygyörgy Erzsébet járási tisztiorvos ismertetője és Korpás Károly környezettudatos életmódról szóló előadását követően a Város Könyvtárban. A résztvevő óvodák számára a virághagymákat  Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt. ajánlotta fel.
M. Zs.
 

Kapcsolódó hírek