Ugrás a tartalomhoz

Már két gyertya ég

Mezőkövesd hírei

A második, reményt jelképező gyertyát is meggyújtották városunk adventi koszorúján december 4-én.

Az advent második vasárnapján rendezett ünnepséget a Szent László Kórus karácsonyi műsora nyitotta meg. Előadásukban gregorián dallamfeldolgozásban felcsendült a Harmatozzatok Égi magasok, Jacob Arcadelttől az Ave Maria, valamint Halmos Lászlótól a Magnificat című ének. A műsorban Mozerné Horga Stefánia és Mozer Boglárka vezényelt.
Ezt követően a Szent István Katolikus Általános Iskola 8. osztályos diákjai adtak elő egy megható prózai, verses és hangszeres összeállítást. A jelenlévők az iskola súlyos betegségben szenvedő diákjának, Szabó Viktornak a veres előadását is meghallgathatták felvételről. A diákokat Nyesténé Gáspár Mariann készítette fel.
A Mezőkövesdi Színészeti Egyesület tagjai közül Tóth Mariann elénekelte a Piramis együttes Ajándék című dalát, majd Pótáné Bartók Annamária szavalta el Tóthárpád Ferenc: Örökségem maradandó című versét, végül Balogh Éva Hugh Oliver: Karácsonyi ajándék című történetét mesélte el. Az ünnepség végén dr. Medvegy János apát, plébános gyújtotta meg a második gyertyát.

JÓTÉKONYSÁG Az „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű jótékonysági akció keretében a Mezőkövesdi Karitász Csoport tagjai ismét várták az adományokat. A városunk önkormányzata által szervezett ünnepség zárásaként ezúttal is forralt borral és meleg teával várták a jelenlévőket. 
A harmadik közös gyertyagyújtást december 11-én 16 órától, szintén a Szent László templom előtti téren rendezik, míg az utolsó ünnepség helyszíne a Jézus Szíve templom előtt, a Jezsuiták tere lesz december 18-án.
B. K.

Kapcsolódó hírek