Ugrás a tartalomhoz

Bölcsődebővítés

Mezőkövesd hírei

Gyorsan halad a bölcsőde felújítási és bővítési munkálatai, melynek köszönhetően már állnak az intézmény új szárnyának főfalai. 

Mezőkövesd Város Önkormányzata a benyújtott ”Mezőkövesd Városi Bölcsőde kapacitásbővítő fejlesztése” című ÉMOP-4.2.1-es számú pályázata révén mintegy 80 millió forintot nyert a bölcsőde jelenlegi épületének korszerűsítésére, illetve bővítésére. A Magyar Állam és az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló projekt teljes összköltsége meghaladja a 122 millió forintot. 

A beruházás kivitelezését a Wiktori Kft. végzi, aki július 26-án átvette a munkaterület. Azóta a meglévő épületben gőzerővel elkezdték a válaszfalak, az aljzatbeton és a burkolat bontását, illetve a gépész- és elektromos alapvezetékek cseréjét. Emellett a homlokzat hőszigetelését is elkezdték. Az új, épülő szárny esetében elvégezték az alapozási munkákat,valamint a főfalazás munkálatait. 
 

 

Az elmúlt három hét során elkészült az új épület tetőszerkezete, valamint a régi épület gépész- és elektromos alapvezetékinek a cseréje is. Emellett a csempézés, a festés egy részét és a nyílászárók teljes cseréjét is elvégezték már. 

Emellett folyamatban van a meglévő épület helyiségeinek glettelése, hideg-burkolása, festése, valamint a homlokzat szigetelése is.

Az udvari részen elkezdték a területrendezést, a szegélykövezést és a térburkolást. A kivitelező a bölcsőde eredeti épületét szeptember 17-ével adja át használatra a gyerekeknek és a gondozónőknek.

 

Kapcsolódó hírek