Ugrás a tartalomhoz

Csípős volt a „Csaba”

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd-Zsóry SE – Békéscsaba 1912 ESE 0-3 (0-1)


Elveszítette veretlenségét a bajnokságban városunk felnőtt labdarúgó csapata.

A találkozón villámrajtot vettek Sivákék, hiszen labdarúgóink már az első percben helyzetbe kerültek, miután Irhás ugrott ki remek ütemben a csabai védők között. A középpályást a vendégek játékosa, Kerekes hátulról fellökte, de a játékvezető sípja néma maradt. A téves bírói ítélet után Irhás még egy sárga lapot is elkönyvelhetett műesésért, aminek a későbbiekben fontos jelentősége lett. Az esetet követően lendületben maradtak Hamarék, de a kínálkozó lehetőségeket nem sikerült kihasználni az első 10 percben, ráadásul egy balszerencsés összecsapás következtében Jeremiás megsérült, emiatt a középpályást le kellett cserélni. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék és a csapatok felváltva veszélyeztették a kapukat. Az első félóra végén vezetést szereztek a vendégek, miután Leucuta csapott le egy eladott labdára és többszöri próbálkozás után értékesítette a helyzetet. A játékrész utolsó percében 10 főre olvadt csapatunk létszáma, miután Irhás megkapta második sárga lapját a találkozón.

A második félidőben az emberhátrány ellenére bátran támadtak Olaszék, azonban a legnagyobb lehetőségeket sem tudták gólra váltani. A rendkívül zártan és fegyelmezetten futballozó Szélpálék, Leucuta második gólja után eldöntötték a mérkőzést a 77. percben. Az i-re a pontot Tchana tette fel, aki a 83. percben vette be közelről Szántai kapuját és ezzel beállította a 3-0-ás végeredményt.

Együttesünk első vereségét szenvedte el a pontvadászatban, így Huszák Géza tanítványai 4 forduló után az 5. helyen állnak 9 ponttal. A bajnokságot a Szolnok vezeti 10 ponttal, a szintén 10 egységgel rendelkező Békéscsaba és Balmazújváros előtt. 

Két fellépés a Nyíregyháza ellen

Labdarúgóink legközelebb a Nyíregyháza Spartacus vendégeként lépnek pályára szeptember 17-én, szombaton. Az összecsapás 16.30-kor kezdődik Szabolcs megye székhelyén. A két csapat öt nappal később Mezőkövesden is össze méri erejét a Magyar Kupa országos főtábla 3. fordulójában. A kupatalálkozó szeptember 21-én, szerdán 15.30-kor kezdődik a Városi Sportpályán.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd-Zsóry SE – Békéscsabai 1912 Előre SE 0-3 (0-1)

Mezőkövesd, 700 néző
játékvezető: Farkas Ádám (Tóth István, Bozó Zoltán)

Mezőkövesd-Zsóry SE: Szántai – Ur, Vámosi, Elek, Sivák – Bagi, Zováth, Irhás, Hamar (Lakatos, 60.) – Jeremiás (Lipusz, 11., Bogdány, 55.), Olasz D. Edző: Huszák Géza.

Békéscsaba 1912 ESE: Máthé – Kerekes, Kállai, Makra, Horváth T. – Szélpál (Ferenczi, 62.), Balogh M. (Balázs, 46.), Fülöp (Sztrunga, 87.), Pozsár – Tchana, Leucuta. Edző: Pásztor József.

Gól: Leucuta 2 (29 és 77.p), Tchana (83.p)
Kiállítva: Irhás a 45. percben

Kapcsolódó hírek