Ugrás a tartalomhoz

A Matyó Kertbarát Egyesület következő előadása

Mezőkövesd hírei

Toby Hemenway, Gaia kertje – Útmutató a házi permakultúrához könyvet mutatja be a könyv magyar nyelvre fordítója Schmidt István és szaklektora Máté Orsolya.

 

Mi is a permakultúra. A hagyományos gazdálkodás még okosabban. Rossz nyelvek így is szokták fordítani: Okos kert lusta kertészeknek.
Akár húsz négyzetméteres területen is létre lehet hozni egy olyan konyhakertet, mely a természettel tökéletes összhangban működik, sőt, már majdnem önműködő is. Kevés energiabefektetés és sok segítség a természettől.
A Gaia kertje első magyar kiadás. Hiánypótló. A permakultúra alapkönyve. Hozzásegítve a hazai kertművelőket ahhoz, hogy a természet természetes intelligenciájára, működésére számítva és azt felhasználva szebb, bővebben termő kerteket tudjanak létrehozni. A könyv megmutatja, hogy könnyen teremthető jó kerti ökoszisztéma olyan növényközösségek összeállításával, amelyek együtt tudnak működni, és sok feladatot tudnak ellátni.
Ez a könyv az átdolgozott és bővített amerikai második kiadás alapján készült, mely a városi permakultúráról szóló fejezettel bővült, a nagy- és elővárosokban élő és nagyon szűkre szabott termőhellyel rendelkező embereknek szól. Igyekszik olyan környezethasználati eszközöket nyújtani, amelyekkel csökkenthető ökológiai lábnyomunk, önellátóbbak lehetünk, egyúttal növelhetjük az egyre veszélyeztetettebb vadvilág élőhelyeit.
A Gaia kertje az ökologikus vagy permakultúrás tájépítésbe igyekszik betekintést nyújtani. Nem afféle alapvetés kezdő kertészeknek, hanem néhány új technika és fogalom a hobbikertész számára is érthető, jól használható formában való bemutatására tesz kísérletet.
Az előadás után magbörzét tartunk saját gyűjtésű magokból.
 
Az előadás ideje: 2017. március 6. 17 óra
Helyszíne: Mezőkövesd, Közösségi Ház I. emelet klubterem
 
Szeretettel várunk mindenkit.
Matyó Kertbarát Egyesület

Kapcsolódó hírek