Ugrás a tartalomhoz

Sporttörténelmi kupasiker!

Mezőkövesd hírei

Gyirmót FC Győr – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)

Bejutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé, ezzel sporttörténelmi sikert ért el városunk felnőtt csapata. Labdarúgóink Gyirmóton harcolták ki a továbbjutást. (Fotó: gyirmotfc.hu)

Fontos mérkőzést játszott együttesünk a nyolcaddöntőben, hiszen kedvező végeredmény esetén fennállása során először juthatott be a nyolc közé a sorozatban. A mezőkövesdi találkozón gól nélküli döntetlen született, így akár egy 1-1-es döntetlen is továbblépést érhetett 

KIMARADT HELYZETEK A március 1-jei találkozót nagy lendülettel kezdték a házigazdák. Az 5. percben Csiki saját térfelén szerzett labdát, majd Madarászhoz passzolt, aki remekül tálalt Tanchykot elé, viszont a csatár ziccerét Dombó szépen hárította. Az első negyedóra után kiegyenlítettebb lett a játék. A 18. percben Molnár mintegy 18 méteres jobb alsó sarokba tartó szabadrúgását Rusák védte. Három perccel később szöglethez jutott együttesünk. A labdát Strestík lőtte be középre, a jól helyezkedő Hudák fejesét óriási bravúrral ütötte ki a hazaiak hálóőre. Fél óra elteltével Madarász kínálta meg egy lövéssel Dombót, aki könnyedén hatástalanította a középpályás kísérletét.

HUDÁK DÖNTÖTT Szünet után sokáig a két 16-os között pattogott a labda, az első komoly lehetőségből megszerezte csapatunk a vezetést. A 63. percben Stresítk jobb oldali szögletét követően az előrehúzódó Hudák bólintott a hálóba, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé, melyre a hazaiaknak innentől kezdve két gólra volt szükségük. A folytatásban óriási erőket mozgósítottak a dunántúliak a gólszerzés érdekében és több komoly lehetőséget is kialakítottak. A 73. percben Simon indította a csereként beállt Antonovot, aki nagy helyzetben rosszul vette át a labdát. Két perccel később viszont 11-eshez jutottak a vendéglátók, miután Novákkal szemben Hudák szabálytalankodott a 16-oson belül. A büntetőt Simon higgadtan értékesítette. Labdarúgóink tíz perccel a lefújás előtt eldönthették volna a továbbjutást, azonban Veselinovic lövését Rusák  óriási bravúrral kiütötte. Egy perccel később a túloldalon Simon 20 méteres, életerős lövése zúgott el kevéssel a kapu fölött, majd a 88. percben Présinger remek sarokrúgását követően Novák fejelhetett közelről, Dombó bravúros mozdulattal szedte ki a hálóba tartó labdát. A hazaiak a ráadásban újra Novák fejesével veszélyeztettek, de a támadó csúsztatása centikkel elkerülte a kövesdi ketrecet.

NAGY SIKER A Mezőkövesd Zsóry óriási sikert ért el, hiszen 1-1-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal, története során először jutott be a Magyar Kupa negyeddöntőjébe.
Csapatunk mellett az első osztályú Vasas, Diósgyőr, Újpest, Ferencváros, az NB II-es Sopron és Szolnok, valamint az NB III-as Budafok jutott a legjobb nyolc közé.
A sorozat következő fordulójában a hivatalos játéknapok szerint március 29-én és április 5-én lépnek majd pályára a csapatok.
Labdarúgóink hétvégén az OTP Bank Liga 22. fordulójában a Vasast látják vendégül Mezőkövesden. A bajnoki találkozó március 4-én, szombaton 15 óra 30-kor kezdődik a Városi Stadionban.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Gyirmót FC Győr – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)
Gyirmót, 500 néző, vezette: Andó-Szabó S.
Gyirmót: Rusák – Madarász (Simon A. 61.p.), Présinger, Radeljic, Veres, Kolcsák, Achim, Tanchyk (Oleksij 58.p.), Szegi (Novák 68.p.), Csiki, Kiss M. Vezetőedző: Urbányi István
Mezőkövesd Zsóry: Dombó – Farkas, Hudák, Szeles, Pauljevic, Egerszegi, Sulek (Tóth B. 33.p.), Kink (Diallo 60.p.), Strestík, Veselinovic, Molnár (Orosz M. 70.p.). Vezetőedző: Sivic Tomislav
Gólszerző: Simon A. (75.p. – 11-esből), ill. Hudák (63.p.)

Kapcsolódó hírek