Ugrás a tartalomhoz

Kövesdi EB siker

Mezőkövesd hírei

Európa bajnoki címet szerzett fekvenyomásban a mezőkövesdi Kovács Csaba. A GPC Erőemelő és Fekvenyomó kontinensviadalnak Eger adott otthont.

A 31 esztendős mezőkövesdi sportoló öt évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a sportággal. Csaba alig több mint két éve vett részt először fekvenyomó versenyen. „2009 nyarán volt az első versenyem, akkor kerültem a többszörös Világ és Európa–bajnok Mészáros Lászlóhoz, akivel azóta közösen készülök a megmérettetésekre. Alapesetben hetente öt alkalommal járok edzeni, melyek közül kétszer Miskolcon, míg háromszor Mezőkövesden a Max Clubban végzem az egy -másfél órás gyakorlást. A versenyekre történő közvetlen felkészülés teljesen más, ugyanis olyankor speciális edzéseken veszek részt. Két mell, valamint hát és tricepsz foglalkozásokkal igyekszem megfelelő formába kerülni, melyek ideje egyenként másfél- két óra.” -mondta Kovács Csaba.

Kiemelkedő eredmények

Kovács Csaba sportolói pályafutása rövid időre nyúlik vissza az időben, ennek ellenére már most számos kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhet, amely ígéretes jövőt sejtet a későbbiekre vonatkozóan. Magyar bajnokságokon kétszer állhatott fel a dobogó második fokára, míg egy alkalommal az EB ezüstérmet is a nyakába akasztották. Csaba világbajnoki 4. helyezéssel is büszkélkedhet, de az eddigi legnagyobb eredménye természetesen az Egerben megszerzett EB aranyérem. Az abszolút versenyben is figyelemreméltó eredménnyel zárt Heves megyeszékhelyén, miután az előkelő 4. pozíciót érte el. „Azt tudni kell, hogy a Global Powerlifting Committee (GPC), a világ második legerősebb szövetsége. Ennek figyelembevételével is nagyon komoly eredménynek tartom a megszerzett aranyérmet.” – emelte ki Kovács Csaba, a GPC Erőemelő és Fekvenyomó Európa-bajnokság győztese.

Merész tervek

Az újdonsült Európa-bajnok mozgalmas időszak elé néz, hiszen több rangos megmérettetésen is elindul, többek között egy Világkupa is szerepel a közeljövő programjában. „A Világkupa előtt három versenyen is elindulok. Az első viadalt Győrben tartották meg október első hétvégéjén. Ezt követően rendezik meg a Fitt Parádét Budapesten október 16-án, amely egy pénzdíjas viadal. Október 24-én Komáromban lesz egy újabb rangos sportesemény, majd ezután lesz a Világkupa november 6-a és 8-a között.”- sorolta fel a közeljövő versenyeit az EB győztes. 

A kövesdi sportoló merész tervekkel készül a Világkupára, ugyanis szeretne VB címet szerezni, emellett az aktuális világcsúcs megdöntését is kitűzte maga elé. A hivatalos világrekord jelen pillanatban 292, 5 kg. Csaba tervei szerint 300 kg-ot próbál majd a magasba emelni, amellyel jelentős mértékben megdöntené az érvényben lévő világcsúcsot.
Bízunk benne, hogy Csaba a pályafutása során még sok szép eredménnyel, csillogó érmekkel és világcsúcsokkal gazdagítja majd a már most is irigylésre méltó eredménylistáját.

Kapcsolódó hírek