Ugrás a tartalomhoz

Kövesdi diáklány rajza az alaptörvényben

Mezőkövesd hírei

Barta Réka a MÁAMIPSZ Mező Ferenc Tagiskola 8. b osztályos tanulója, a Művészeti Iskola diákja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által - a 6-18 éves gyermekeknek - meghirdetett „Hazánk múltja, jelene és jövője” c. országos rajzpályázatra készített 1. helyezést elért alkotását Magyarország 2012. január 1-jén életbe lépett Alaptörvényének reprezentatív díszkiadásába - a pályázatra beküldött 7000 műből kiválasztva egyetlen gyermekrajzként - beválogatták.

A pályázat fődíját Budapesten a Parlament épületében vehette át 2011. december 18-án, ahol Murányi Józsefet, Réka felkészítő tanárát is elismerésben részesítették.
2012. január 2-án, a Magyar Nemzeti Galériában megrendezett Hősök, királyok, szentek c. kiállítás ünnepélyes megnyitóján, ahol a pályázaton díjnyertes 30 gyermekrajzot is kiállították, Orbán Viktor kézfogással és elismerő szavakkal gratulált a díjnyertes tanulóknak. (Ez a kiállítás 2012.08-26-ig látható a Magyar Nemzeti Galériában.)
A 30 díjazott alkotást méltató írás jelent meg a Magyar demokrata c. folyóirat 2012. évi első számában, melyet Sipos Endre művésztanár, a pályázat zsűrijének elnöke írt.
Ebbe a történelmi jelentőségű kiadványba bekerült rajzával Réka a 21. század eleji magyar ifjúság látásmódját, illetve véleményét képviseli.
Kiváló teljesítményéhez ezúton is gratulálunk, és további szép sikereket kívánunk!

Kapcsolódó hírek