Ugrás a tartalomhoz

17. egyházi kórustalálkozó

Mezőkövesd hírei

Az egerszalóki Borvirág Férfikórus és Tekergő zenekar volt a vendége a XVII. „Dicsérjétek az Urat” kórustalálkozónak, amelyet május 8-án délután a Jézus Szíve templomban tartottak meg.

Az 1000 éves Egri Egyházmegyére emlékező rendezvényen a Mezőkövesdi Esperesi Kerületben működő kórusok vettek részt. Istenhez szóló, Istent dicsőítő énekeket hallgattak meg a jelenlévők a Szent László Kórus, a Szent László Gyermekkórus, a Szent István Katolikus Általános Iskola kórusának, a Jézus Szíve templom vegyeskarának, illetve férfikarának előadásában. A találkozón fellépett még a Borsodivánka Római Katolikus Templom énekes együttese, a mezőszemeri Sarlós Boldogasszony kórus, valamint a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Technikum és Szakképző Iskola ifjúsági énekkara.

Az elmúlt találkozókhoz hasonlóan ez alkalommal is volt vendégszereplője az eseménynek. Most az egerszalóki Borvirág Férfikar és a Tekergő zenekar látogatott el városunkba és mutatkozott be.

Az eseményen a szervező, Mozerné Horga Stefánia bevehető gondolatai után dr. Török László plébános köszöntötte a vendégeket, dr. Medvegy János esperes-plébános pedig megnyitotta a találkozót.

A kórusok produkciói után Szabó József Béla, az Egri Egyházmegye zenei igazgatója méltatta az elhangzott műsort.

A rendezvény végén emléklapot és ajándékot vehettek át a résztvevő kórusok. 

Kapcsolódó hírek