Ugrás a tartalomhoz

Kövesdi siker az éllovas ellen

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry SE – Szolnoki MÁV FC 2-0 (1-0)

Bravúros győzelmet aratott városunk felnőtt labdarúgócsapata a pontvadászat hétvégi találkozóján. Együttesünk a listavezető tiszaparti gárdát látta vendégül a Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 24. fordulójában április 22-én.

A mérkőzés esélyese egyértelműen a feljutásra pályázó vendéggárda volt, ráadásul a két csapat legutóbbi összecsapásán 4-0-ás szolnoki siker született az őszi szezonban. A találkozó előtti napokban pozitív döntés született Szántai Levente ügyében, akit az ügyészség ártatlannak talált, így a rutinos hálóőr visszakapta a játékengedélyét és a Szolnok elleni mérkőzésen újra Véber György rendelkezésére állhatott. Az összecsapás első perceiben mindkét oldalon adódott egy-egy helyzet, de gólt nem láthatott a mérkőzére kilátogató szépszámú drukkerhad. A folytatásban nagy akarással, de óvatosan futballoztak a felek, a két együttes láthatóan tartott egymástól. A félidő derekán bátrabban játszottak Véber György tanítványai, melynek eredményeként együttesünk megszerezte a vezetést. Egy remekbe szabott kövesdi akció végén Bogdány ugratta ki jó ütemben Hamart, aki 14 méterről nagy erővel lőtt a kapu közepébe a 21. percben. A gól ellenére nem változott jelentősen a játék képe a félidő második felében, a gárdák fegyelmezetten futballoztak, emiatt csak kevés lehetőség alakult ki a kapuk előtt és újabb gól nem is született a szünetig.
A második játékrészben magasabb fokozatba kapcsoltak a csapatok, de a védelmek továbbra is jól látták el a feladatukat. A játék változatos volt, egy-egy jobb kövesdi periódus után a Szolnok vette át az irányítást, de tartósan nem tudtak nyomást gyakorolni Szántai kapujára. A mérkőzés előrehaladtával egyre többet kockáztattak Zováthék, így a fellazuló szolnoki védelem mellett Bagiék többször is kontratámadást vezethettek, melyek komoly veszélyt jelentettek a látogatók számára, hiszen Jeremisék kreatívan játszottak és gyorsan felértek a vendégek 16-osáig. Az egyik kontratámadás alkalmával Bogdány kapott jó indítást, majd a támadó a kezdőkörben helyezkedő Hamart hozta játékba, aki nagyszerű mozdulattal ugratta ki a kapura teljesen egyedül törő Bogdányt. A kövesdi csatár a jól sikerült kényszerítő után az egész térfélen végigvezette a labdát, majd az akció végén nagy erővel bombázott Tóth kapujába, így csapatunk  megduplázta az előnyét a 77. percben. Az összecsapás hátralévő részében mindent megpróbáltak a vendégek a hátrány ledolgozása érdekében, de ezen a napon nem tudtak fogást találni a masszívan és fegyelmezetten játszó csapatunkon. A mérkőzés összképe alapján megérdemelt győzelmet arattak labdarúgóink az éllovas Szolnok ellen, akik a vereséggel lecsúsztak a tabella második helyére. Sivákék a győzelemnek köszönhetően  javítottak a pozíciójukon és 31 ponttal a 10. helyről várhatják a hátralévő hat fordulót.
Irhásék legközelebb az együttesünkhöz hasonlóan középmezőnyhöz tartozó Újpest II. csapatához látogatnak Budapestre. Az összecsapás április 29-én, vasárnap 17-kor kezdődik a Megyeri úton.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd-Zsóry SE – Szolnoki MÁV FC 2-0 (1-0)
Mezőkövesd, 700 néző. játékvezető: Böcskei (Kispál, Farkas)

Mezőkövesd Zsóry: Szántai – Nagy P., Lakatos, Elek, Sivák (Vámosi, 46.) – Bagi, Jeremiás (Szabó, 80.), Enescu (Irhás, 64.), Bogdány – Hamar, Lipusz, vezetőedző: Véber György
Szolnok: Tóth Z. – Zováth, Mile, Lengyel, Szepessy – Vári (Kocsis, 57.), Papp, Mundi, Törtei – Tisza, B. Tóth, vezetőedző: Romanek János
Gólok: Hamar (21.p), Bogdány (77.p)

Kapcsolódó hírek