Ugrás a tartalomhoz

Kerek születésnap

Mezőkövesd hírei

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte idén Nyitrai Istvánné. A mezőkövesdi szépkorút a jeles évforduló alkalmából dr. Fekete Zoltán polgármester is köszöntötte.

Nyitrai Istvánné Pongrácz Kláraként született 1932. július 4-én városunkban egy hétgyermekes család ötödik gyermekeként. Iparos családban nőtt fel, édesapja csizmadia volt. Az akkori zárdaiskolába járt, bár a nyolcadik osztályt a háború után végezte el.

Az iskola után a bölcsődében helyezkedett el, ahol kisegítőként dolgozott, innen is ment nyugdíjba.

1953-ban ment férjhez, három fia született, férje haláláig 55 boldog évet éltek meg együtt.

Klára néninek hat unokája és öt dédunokája van. Az ünnepelt nagyon büszke a családjára, boldogsággal tölti el minden perc, amit a családjával tölthet.

Klára néni jó egészségnek örvend, igyekszik vígkedélyű maradni, szeret kártyázni.— Egymás szeretete, tisztelete, a harag elengedése, a megbocsátás fontossága, az elfogadás — talán ezek azok a dolgok, amelyek hozzájárulnak, hogy hosszú és boldog életünk legyen – vallja Nyitrai Istvánné, aki ezt látta gyermekként a szüleitől, és amit ő is szeretne tovább adni saját gyermekeinek és unokáinak.

Dr. Fekete Zoltán polgármester virágcsokorral, tortával, Orbán Viktor üdvözlő levelével és emléklappal köszöntötte fel a kerek születésnap alkalmából az ünnepeltet.

hmzs

Kapcsolódó hírek