Ugrás a tartalomhoz

Nagyszabású fejlesztés (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Új raktárcsarnokkal bővült a mezőkövesdi Kovács Vegyesipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. telephelye. A korszerű raktár felépítésével mintegy 322 millió forint értékű beruházás valósult meg az üzemben.

A Kovács Kft. korábban nem rendelkezett megfelelő nagyságú raktári kapacitásokkal, ezért a beszerzett alapanyagokat alkalmi tárolókban, valamint az épületek közötti útszakaszokon tárolták. Az alapanyagok elhelyezése és tárolása nem volt szakszerű, az anyagok előkészítése és a telephelyen belül történő mozgatása a szükségesnél nagyobb ráfordítást igényelt. Emellett az alapanyagok előkészítéséhez szükséges gépek különböző épületekben, egymástól távol voltak elhelyezve, ami szintén rontotta az előkészítés hatékonyságát. A társaság az említett okok miatt úgy döntött, hogy korszerűsíti és bővíti a raktár kapacitását.
A csarnok építését 2011-ben hajtották végre. A vállalat a mintegy 322 millió forint értékben megvalósult fejlesztéshez összesen 99, 942 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el, az ÉMOP-2010-1.1.1/F pályázat keretében.
A Kovács Kft. beruházásnak köszönhetően egy modern 2035,4 négyzetméter alapterületű alapanyagüzemmel bővült. A beruházásnak köszönhetően 20 új munkahely jött létre, ahol helyben élők számára biztosítanak munkalehetőséget. ”Az elsődleges célunk az volt, hogy a teljes alapanyagkészletünk, valamint az előkészítés során használt legfontosabb technológiai kapacitások egy térben, a környezeti hatásoktól nagyban független környezetben kerüljenek elhelyezésre. Célunk volt továbbá a raktározás és az anyagkezelés hatékonyságának növelése, a társaságunk számára új raktározási technológia beszerzésével. A fejlesztés lehetővé teszi az alapanyag-tárolás és a feldolgozási költség 5-12%-os csökkentését, amellyel versenyképesebb árszint és jobban jövedelmező működés érhető el. A zárt térben történő raktározás hozzájárul a környezettudatos működés egyik alapvető feltételének kialakításához is.” – hangsúlyozta Kovács István ügyvezető.


Ünnepélyes átadás

A beruházás ünnepélyes átadóját május 3-án rendezték meg, ahol elsőként Kovács István, a cég ügyvezetője köszöntötte a résztvevőket. Kovács István után Fűtő János, a Kovács Kft. cégvezetője ismertette a beruházás célját és jelentőségét, továbbá ismertette a fejlesztéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A cégvezető végül megköszönte mindenkinek a segítségét, aki támogatta és részt vett a raktárcsarnok megépítésében. Fütő János után dr. Fekete Zoltán polgármester mondott köszöntőt. Városunk első embere örömét fejezte ki a nagy volumenű beruházással kapcsolatban és hozzátette, hogy a Kovács Kft. tökéletesen bizonyítja, hogy egy mezőkövesdi vállalkozó is lehet sikeres, ha megfelelő szakértelemmel és szorgalommal végzi a munkáját. dr. Fekete Zoltán a beszéd végén sok sikert és jó egészséget kívánt a cég vezetőinek és munkatársainak. Az ünnepség zárásaként Kovács István ügyvezető és dr. Fekete Zoltán polgármester át vágta a nemzeti színű szalagot, mellyel hivatalosan is átadták a Kovács Kft. új raktárépületét.

Kapcsolódó hírek