Ugrás a tartalomhoz

Vass Lajos Népzenei Találkozó Mezőkövesden (Videóval)

Mezőkövesd hírei

A hagyományokhoz hasonlóan ez alkalommal is Mezőkövesd adott otthont a kétévente megrendezett Vass Lajos Népzenei Találkozó második középdöntőjének. A május 12-ei megmérettetésen szóló és csoportos előadásokat is láthatott a közönség. 

A Vass Lajos Népzenei Találkozó lényegében a régi, nagyon közkedvelt Repülj, Páva! rendezvény folytatása, utódja. A mezőkövesdi középdöntő résztvevő a döntőbe való bejutásért versenyeznek, hogy bekerüljenek a Kárpát-medence 90 legjobb szólóénekesei, népdalkörei közé. A verseny során szóló és csoportos produkciók mérték össze tudásukat, akiket három fős szakmai zsűri értékelt. Volt köztük énekes, citerás, hangszeres előadás is. 

 
A mezőkövesdi középdöntő során Vass Lajos KIEMELT ARANY fokozatot kapott, így továbbjutott a Kárpát-medencei Döntőbe a budapesti Aranypacsirták, a mezőtúri Bíró László, a Bogácsi Pávakör, az abai Csengettyű Énekegyüttes, Dobos Ilona - Antal László páros, a mezőtúri Gerlice Citerazenekar, a budapesti Kacabajka Énekegyüttes, a töki Kotkoda Népdalkör, a Megyaszói népdalkör és Citerazenekar, a tokaji Méhecskék Citeraegyüttes, a tállyai Nagy György, a Nyíracsádi Ifjúsági Citeraegyüttes, a Nyíracsádi Népdalkör, aNyírbélteki Népdalkör, a Budapestről érkező Tarczali Dorina, a baktalórántházi Tóth Dánielné, a szentesi Zöldi Lászlóné, valamint a Budepestről érkező Zsíros Tímea. 

Kapcsolódó hírek