Ugrás a tartalomhoz

Beindult az építkezés

Mezőkövesd hírei

Megkezdődött az Add a Kezed Lakóotthon szomszédságában található épület rekonstrukciója január 11-én Mezőkövesden.

Az épület felújítása a „Fogyatékos Napközi Otthon kialakítása Mezőkövesden” című ÉMOP- 4.2.1-es pályázat keretében valósulhat meg, melyre a Gondoskodás Alapítvány nyújtott be pályázatot. A kivitelezői szerződést december 21-én írta alá dr. Molnár Károly, az Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint Farkas István, a Wiktori Kft. ügyvezető-igazgatója. A cég jelentős átalakításokat fog végrehajtani a Napközi Otthonban. A beruházás a bontási munkálatokkal kezdődött meg január 11-én. „Az egyik legnagyobb feladat a tető héjazat eltávolítása volt, a palát lebontottuk és veszélyes hulladékként ártalmatlanítottuk, emellett kompletten kibontottuk a nyílászárókat. Megkezdődött az épület felújítását akadályozó fák kivágása, valamint a tetőfelújítása is folyamatban van, melyet a tervek szerint február 5-én befejezünk.” -emelte ki Farkas István, a Wiktori Kft. ügyvezető-igazgatója.
Az elkövetkezendő hetekben is gőzerővel folytatódik a Napközi Otthon rekonstrukciója, melynek keretében egyebek mellett a külső és belső falfelületekről is eltávolítják a vakolatot. Ezt követően a gépészeti alapvezetékek beépítése fog zajlani, majd az ajzat bontása és betonozása következik.
A kivitelező cég munkatársai az időjárási körülményektől függetlenül tudják végezni az épület rekonstrukciós munkálatait. Abban az esetben ugyanis, ha csapadékosabbra fordul az időjárás, a szakemberek a belső munkálatokat fogják elvégezni.
A Napközi Otthon épületét a tervek szerint június 10-én adják át.

Kapcsolódó hírek