Ugrás a tartalomhoz

Kitüntették Dr. Dunai Kovács Évát (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei
 Dr. Dunai Kovács Éva vehette át a Dr. Szűcs Géza-díjat ebben az esztendőben. A házi gyermekorvos a Semmelweis Nap alkalmából megrendezett városi ünnepségen kapta meg a kitüntetést június 28-án.

Dr. Dunai Kovács Éva 1959-ben szerzett orvosi diplomát, majd Kiskunhalason, Egerben és Borsodivánkán dolgozott. A szakember 1967 óta dolgozik Mezőkövesden körzeti orvosként, míg 1973-tól a körzet mellett három éven keresztül gyermek szakorvosi rendelést is végzett. A gyermekorvosi körzetek 1976-ban alakultak meg és Dr. Dunai Kovács Éva azóta is a III. sz gyermekorvosi praxisban dolgozik. A szakember munkásságát empátia, együttérzés, türelem és kitartás jellemzi. Városunk képviselő-testülete az egészségügyi és szociális területen kiemelkedő munkájáért adományozta részére az elismerést. A rangos díjat dr. Fekete Zoltán polgármester adta át a szakembernek.

Az egészségügyi dolgozók ünnepségén Petrán Vilmos, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Területi Szervezetének alapellátásért felelős alelnöke szintén megosztotta gondolatait a résztvevőkkel. Petrán Vilmos elmondta többek között, hogy hazánkban mintegy 80 000 szakember dolgozik ezen a területen, melyből hozzávetőleg 67 000 fő tevékenykedik közvetlenül a betegek mellett. Az alapellátásért felelős alelnök arról is beszámolt, hogy a finanszírozás átalakítása kedvezően érintette az egészségügyi szakdolgozói területet. A rövid tájékoztatás és köszöntés után a Konczné Boldizsár Katalin, a Városi Rendelőintézet laboratóriumának vezető szakasszisztense vehette át a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara díját az alelnöktől.
Az ünnepség keretében dr. Fekete Zoltán polgármester szintén köszöntötte az egészségügyi dolgozókat, aki beszédében kiemelte, hogy a szakemberek a nehéz anyagi körülmények ellenére lelkiismeretesen végzik a hivatásukkal járó feladatokat, amiért dicséret illeti őket. Városunk első embere hozzátette, hogy Mezőkövesd Önkormányzata minden eszközzel és lehetőséggel igyekszik segíteni az egészségügy működését, illetve fejlődését. Az ünnepséget Ökrös Ilona énekes, továbbá Tóth István prózai előadása színesítette.

Kapcsolódó hírek