Ugrás a tartalomhoz

Értékes siker a rajton (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Szolnoki MÁV FC – Mezőkövesd Zsóry SE 1-2 (0-1)

Fontos győzelmet aratott a Mezőkövesd Zsóry SE felnőtt csapata a nyitófordulóban. Labdarúgóink a tavalyi bajnokság ezüstérmesének vendégeként diadalmaskodtak augusztus 18-án.

A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának első találkozóját remekül kezdte együttesünk, hiszen Bognár nagyon szép kiugratása után Hamar törhetett egyedül a szolnoki kapura, azonban a játékvezető egy vitatható les helyzet miatt a hazaiaknak ítélt szabadrúgást. Egy perccel később Szántai védett egy szolnoki próbálkozást, majd nem sokkal ezután Lipusz próbálkozását hatástalanították a hazai védők. Az első 10 percet követően csapatunk játszott fölényben, de az ígéretes lehetőségek ellenére nem sikerült megszerezni a vezetést. A mozgalmas, helyzetekben bővelkedő összecsapás 35. percében viszont megszületett a találkozó első gólja, melynek köszönhetően csapatunk megszerezte a vezetést. Egy szép támadás végén Hamar mintegy 14 méterről lőtte ki mesterien a kapu jobb sarkát. Két minutummal később egyenlíthettek volna a vendéglátók, azonban a szolnoki lövés után Elek a gólvonalról menteni tudott. Az első játékrész hajrájában előbb Hamar lövése zúgott el a jobb kapufa mellett, majd rövidesen ismét a kövesdi gólszerző előtt nyílt újabb lehetőség, azonban Bogdány indítása után Hamar a kapus kezébe lőtte a labdát.
Fordulás után villámgyorsan megduplázták az előnyüket Élesék. A második félidő első komolyabb akciója során Hamar „esernyőzte” be a komplett hazai védelmet és a kapus mellett elegánsan gurított a vendéglátók ketrecébe a 49. percben. Romanek János együttese a két gólos hátrány ellenére nem roppant össze, ugyanis egy erősen vitatható szabadrúgás után, a hazaiak beívelték a labdát a 16-oson belülre, amit Mile kapásból a hálóba zúdított az 52. percben. A szépítő találat után a tiszaparti együttes átvette a játék irányítását, de a jól záró kövesdi védelem mellett a kínálkozó helyzeteket nem tudták értékesíteni. A keleti rangadó utolsó ígéretes lehetősége Bognár előtt adódott, azonban a kövesdi középpályás távoli bombáját Tóth nagy bravúrral hárította a 82. minutumban, így együttesünk rendkívül értékes sikert ért el a bajnoki nyitányon, ami nagy önbizalmat adhat a folytatásra.

Rangadó a szabolcsiak ellen

Véber György gárdája legközelebb újabb rangadót vívhat majd meg, ugyanis a nyitófordulóban szintén három pontot szerző Nyíregyháza Spartacus csapata érkezik Mezőkövesdre. Az összecsapás augusztus 26-án, vasárnap 17.30-kor kezdődik a Városi Sportpályán.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Szolnoki MÁV FC – Mezőkövesd Zsóry SE 1-2 (0-1)
Szolnok, 1000 néző. V.: Berger.

Szolnok: Tóth Z. – Zováth, Mile, Szepessy, Kállai (Kocsis, 63.) – Vári (Lengyel, 46.), Bohner, Fritz, Szeleczki – Nagy I. (Tisza, 75.), B. Tóth. vezetőedző: Romanek János.

Mezőkövesd: Szántai – Hegedűs, Lakatos, Elek, Éles – Sigér, Irhás (Bagi, 65.), Bognár – Bogdány (Dobos, 54.), Hamar, Lipusz (Szalai, 89.) vezetőedző: Véber György

Gólok: Mile (52.p), illetve Hamar 2' (35.p és 49.p)

Kapcsolódó hírek