Ugrás a tartalomhoz

Élen áll a Mezőkövesd (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Békéscsabai Előre 1912 SE – Mezőkövesd Zsóry SE 2-4 (0-2)

Az első helyen áll városunk felnőtt labdarúgócsapata a bajnokságban. Bogdányék gól gazdag mérkőzésen, remek játékkal győzték le a listavezető viharsarki együttest.

A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 3. fordulójában az első helyen álló Békéscsaba vendégeként játszottak rangadót Véber György tanítványai szeptember 1-jén. A pontvadászat két 100%-os csapatának találkozóján együttesünk már az első percben veszélyeztetett, de Hamar fejese még elkerülte a csabai kaput. Az első percek kövesdi fölénye után kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét oldalon adódtak lehetőségek a gólszerzésre, a jó iramú összecsapáson. A mérkőzés 25. percében egy kövesdi akció végén Bognár kapott remek labdát a 16-oson belül és a fiatal középpályás egy igazítás után mintegy 10 méterről megszerezte a vezetést csapatunk számára. Alig 8 perccel később ismét Bognár volt a főszereplő, aki az első gólhoz hasonlóan mintegy 10 méterről, kapásból lőtt a lila-fehérek hálójába. A félidő hajrájában még tovább nőhetett volna a különbség a csapatok között, azonban a lehetőségek kimaradtak, így az eredmény nem változott a szünetig.
Labdarúgóink a második játékrészben is ötletesen, lendületesen és felszabadultan futballoztak, ami újabb gólokat eredményezett. Az 52. percben egy baloldali beadás után Lipusz elé került a labda, aki gyönyörű mozdulattal varázsolta a játékszert a hazai kapu jobb felső sarkába. A gól után is lendületbe maradtak Élesék. Egy órányi játék után ismét a kövesdi drukkerek gólörömétől volt hangos a lelátó, ugyanis egy villámgyors kontra végén Lipusz „lőtte fejbe” Hamart, aki a nagyszerű indítást követően előrevetődve fejelte a csabai kapuba. A két gyönyörű találat mellett Bogdány is megnyílt a lehetőség a gólszerzésre, azonban a remek szóló végén Máté lelopta a lábáról a labdát. Az összecsapás utolsó negyedórája kapufa zuhataggal kezdődött, miután előbb a békéscsabai akció végén Szántai ütötte ki látványos mozdulattal a kapufáról levágódó lövést, majd labdarúgóink a villámgyors ellentámadásból kétszer is megdöngették a „vasat”. A hazai gárda a nagy hátrány ellenére szimpatikusan küzdött és ennek meg is lett az eredménye. A 84. percben egy látszólag ártatlan szituáció végén a játékvezető került reflektorfénybe, ugyanis egy helyezkedés során kialakult kisebb lökdösődés után a sípjába fújt és büntetőt ítélt a Békéscsaba javára. A 11-es irányát jól megérezte Szántai, azonban Leucuta jól helyezett lövését nem tudta hárítani együttesünk rutinos hálóőre. A viharsarkiak a találatot követően többször is megcélozták a kövesdi ketrecet és Pozsár szöglete után Balázs szép fejes góljával tovább faragták a hátrányukat, azonban ettől többre nem futotta az erejükből. Együttesünk éretten, bátran futballozott és nagyszerűen használta ki a helyzeteit, így megérdemelten nyerte meg az élcsapatok rangadóját. Csapatunk három forduló után is 100%-s teljesítménnyel áll a bajnokságban. Véber György gárdája győzelmével az első helyen áll a tabellán 9 ponttal, az egyaránt 7 pontos Szeged és Vác előtt.
Labdarúgóink legközelebb ismét rangadót fognak játszani, a tavaly még első osztályban szereplő Vasas ellen. A nagy múltú fővárosi gárdát szeptember 9-én, vasárnap fogadják Bogdányék Mezőkövesden. Az összecsapás 16.30-kor kezdődik a Városi Sportpályán.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Békéscsabai Előre 1912 SE - Mezőkövesd-Zsóry SE 2-4 (0-2)
Békéscsaba, 800 néző, játékvezető: Szőts Gergely (Ring, ifj. Tóth)

Békéscsaba: Máthé - Balogh (Mészáros), Lengyel, Botis, Horváth (Pozsár) - Balázs, Makra, Nabadan - Majoros (Randelovic), Obot, Leucuta. Vezetőedző: Dajka László

MSE: Szántai - Hegedűs, Lakatos, Elek (Szalai), Éles - Sigér, Irhás (Jeremiás), Bognár - Bogdány (Dobos), Hamar, Lipusz. Vezetőedző: Véber György

Gólok: Leucuta 84.p, Balázs 89.p, illetve Bognár 2' (25, és 33. p), Lipusz 52.p és Hamar 61.p

Kapcsolódó hírek