Ugrás a tartalomhoz

Általános iskolai beiratkozás

Mezőkövesd hírei

Április 18-án és 19-én kell beíratni a tanköteles gyermeket a 2024/2025-ös tanévre.

A Mezőkövesdi Általános Iskolába jelentkezőket április 18-án és 19-én 8 és 17 óra között várják a Székhelyiskolában, hogy gyermeküket az iskola első évfolyamára beírassák.

A 2024/2025-ös tanévre azokat a gyermeket kell beíratni, akik 2018. augusztus 31-ig betöltötték a hatodik életévüket.

A beiratkozáshoz szükséges a gyermek TAJ-kártyája, oktatási azonosító száma, személyi igazolványa, lakcímkártyája, szakértői vélemény, valamint a szülői nyilatkozatok az állandó lakcímről, illetve a szülői felügyeleti jogról. Emellett a diákigazolvány elkészítéséhez kell a NEK adatlap, amely a Kormányablakból kérhető.

Elektronikus beiratkozásra is van lehetőség az E-Ügyintézés felületen, előzetes regisztráció után április 5-étől. Azonban ez esetben is meg kell jelennie a szülőknek április 18-án, vagy 19-én az intézményben, ahol a szükséges dokumentumokat, iratokat eredetiben is be kell mutatni.

A beiratkozási tájékoztatók az alábbikban olvashatóak:

FELHÍVÁS   A Mezőkövesdi Tankerületi Központ fenntartásában működő  Mezőkövesdi Általános Iskolába  történő beíratásra   Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2024/2025. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:  2024. április 18. (csütörtök) 8.00 – 17.00 óra között 2024. április 19. (péntek) 8.00 – 17.00 óra között  A beíratás helye: Bárdos Lajos Székhelyiskola Mezőkövesd, Hősök tere 14.  Elektronikus beiratkozásra is lehetőség van az e-Ügyintézés felületen (eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap) előzetes regisztráció után 2024. április elejétől  A beiratkozás napján – függetlenül attól, hogy a beiratkozás melyik módját választja –  minden szülőnek meg kell jelennie az intézményben, ahol a beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat, illetve a nyilatkozatok eredeti példányát be kell mutatnia  Tanköteles, azaz a 2018. augusztus 31-ig született gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni.  A szülő/törvényes képviselő csak egy általános iskolába nyújthatja be gyermeke jelentkezését.  Az első évfolyamra történő beiratkozáshoz az alábbi dokumentumok szükségesek:  a gyermek anyakönyvi kivonata,  TAJ kártyája,  oktatási azonosító száma, a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és a lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya) szakértői vélemény a szülő nyilatkozatát életvitelszerű lakcímről nyilatkozat a szülői felügyeleti jog gyakorlásáról  Ezen kívül szükség van még a diákigazolvány elkészítéséhez NEK adatlapra. (A NEK adatlapot és a fényképet a beiratkozás előtt a Kormányablakban készíttessék el a szülők, amelyhez szükséges: születési anyakönyvi kivonat és lakcímkártya)  A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, elutasítás esetén a fellebbezést az iskolaigazgatónak kell benyújtani. Az iskolaigazgató a felülbírálati kérelmet megküldi a tankerületi igazgatónak, aki a felvételről másodfokon dönt.      	 Gáspár Erzsébet Ágnes igazgató

Mezőkövesdi Tankerületi Központ     HIRDETMÉNY  a Mezőkövesdi Tankerületi Központ illetékességi területén működő általános iskolák 1. évfolyamára történő beiratkozásról     A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) 50§ (7) bekezdésében, valamint a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 22.§ (1)-(2) bekezdésében foglaltaknak megfelelően a Mezőkövesdi Tankerületi Központ a 2024. évben tanköteles korba lépő gyermekek általános iskolai beiratkozásának rendjét a jelen hirdetményben teszi közzé.     A beiratkozás idejét a 2023/2024. tanév rendjéről szóló 30/2023. (VIII. 22.) BM rendelet 7.§-a határozza meg.  A 2024/2025. tanévre az általános iskola 1. évfolyamára történő beiratkozás ideje:  2024. április 18. (csütörtök)  2024. április 19. (péntek)     A szülő vagy törvényes képviselő az adott évben tanköteles korba lépő gyermekét a hirdetményben közzétett időpontban köteles beíratni a lakóhelye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára.  Az általános iskola köteles felvenni azt a tanköteles tanulót, aki életvitelszerűen az általános iskola körzetében lakik.  A Rendelet 23.§ (3) bekezdése továbbá a 83. § (1) és (3) bekezdése értelmében az iskola igazgatója a felvételről tanulói jogviszonyt létesítő vagy a kérelmet elutasító döntést hoz.  A döntést írásba kell foglalni és azt írásban közölni a tanulóval, kiskorú tanuló esetében a szülővel. Az iskola igazgatója a tanuló felvételének megtagadásáról határozat formájában dönt.  Az Nkt. 37.§ (2) bekezdése előírja, hogy az iskola döntése ellen a szülő – a közléstől, ennek hiányában a tudomásra jutásról számított 15 napon belül – a tanuló érdekében eljárást indíthat.  Az Nkt. 37.§ (3) bekezdésének b) pontja szerint a tanulói jogviszony létesítésével kapcsolatban érdeksérelemre hivatkozással benyújtott kérelem tekintetében a fenntartó jár el és hoz másodfokú döntést.     Mezőkövesd, 2024. március 12.                                                                                    Gál János                                                                 tankerületi igazgató     Cím: 3400 Mezőkövesd, Mátyás király út 223.  Telefon: 06-49/795-205  e-mail: mezokovesd@kk.gov.hu

Kapcsolódó hírek