Ugrás a tartalomhoz

Kézdivásárhelyi győztes

Mezőkövesd hírei

Tizenhatan vettek részt négy évfolyamon a Hancsók Kálmán Matematikaverseny szóbeli döntőjében.

A Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikumban megrendezett megméretést 50. alkalommal tartották meg. A tavalyi évhez hasonlóan az írásbeli feladatsort mindenki a saját oktatási intézményében tölthette ki, a legjobbakat küldték el a Szent László gimnáziumba, melyet átjavítva véglegesítették a pontszámokat és a végső sorrendet, tudtuk meg Derda-Póta Erzsébettől, az iskola munkaközösségének vezetőjétől, a matematikaverseny szervezőjétől.

A szóbeli fordulóban minden évfolyamon a legjobb 4 diák adhatott számot a tudásáról, akiknek 2-2 feladatot kellett megválaszolniuk közönség előtt. A hagyományokhoz híven ezúttal is volt kolléganőm, Szlovák Sándorné nyugalmazott matematikatanár állította össze a kérdéssorokat. Nem voltak könnyűek a feladatok ebben az évben sem, ezt a pontszámok is megmutatták, emelt szintű feladatokat kellett megoldaniuk a diákoknak" – emelte ki Derda-Póta Erzsébet, aki hozzátette, hogy a tanulók évfolyamonként a tanmenettel megegyező kérdéseket kaptak, melyek felöleltek szinte minden témakört.

Úgy gondolom, hogy az idei verseny is nagyon jól sikerült, nagy élmény a gyerekeknek, valamint a felkészítő tanároknak és azoknak is, akik megnézték a szóbeli fordulót. Véleményem szerint a tanulók sokat profitálhatnak, tanulhatnak, hiszen minden ilyen kihívás az érettségire és a felvételire készíti fel őket" – mondta Derda-Póta Erzsébet.

EREDMÉNYHIRDETÉS | Az ünnepélyes eredményhirdetésen Rigó Attiláné, a gimnázium igazgatója köszöntötte a résztvevőket, a díjakat dr. Fekete Zoltán, városunk polgármestere és Fehérvári Dénes, az iskola matematika tanára adta át a diákoknak.

A feladatokat erős közepes nehézségűnek értékelem, tévedések miatt veszítettem pontokat az írásbelin, de számomra nem volt nagyon nehéz. A szóbeli szerintem nem a matektudáson múlott elsősorban, hanem azon, hogy ki mennyire tudta kezelni az idegességét, hála égnek jól teljesítettem ebben is – emelte ki Kaján Botond, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Főgimnázium 12. osztályos tanulója, aki első helyen végzett az évfolyamon. 

Az eredményhirdetésen Tállai András miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselőjének különdíja is gazdára talált, amit a legjobb kézdivásárhelyi diák, Kaján Botond vehetett át. A legjobb szóbeli eredménnyel szintén Kaján Botond büszkélkedhetett, míg a legjobban szereplő mezőkövesdi diáknak járó elismerést Filkor Zsolt kapta meg. A részletes eredményeket később közöljük.

 A matematikaverseny szóbeli döntőjét április 13-án tartották meg a Szent László gimnáziumban.

B. K.

Kapcsolódó hírek