Ugrás a tartalomhoz

Fejlesztések a közösségi életért

Mezőkövesd hírei

Közösségi házak, közösségi terek újulhatnak meg Mezőkövesden, Egerlövőn, Mezőkeresztesen és Hejőpapin a négy település közös nyertes pályázata révén. A projekt ünnepélyes nyitórendezvényét március 1-jén tartották meg a Közösségi Házban.

Az eseményen dr. Fekete Zoltán, városunk polgármestere, a konzorcium vezetője ismertette a beruházást. Mezőkövesd Város Önkormányzata, mint konzorciumvezető a másik három, Egerlövő, Mezőkeresztes, Hejőpapi önkormányzatával közösen nyújtott be pályázatot még 2022 januárjában a TOP-PLUSZ-1.2.1-21-BO1 - Élhető települések pályázati felhívásra.

– A konzorcium „Közösségi célú fejlesztés Mezőkövesd, Mezőkeresztes, Hejőpapi, Egerlövő településeken” című nyertes projektjével 225.473.952 forint európai uniós támogatást nyert el. Ebből Mezőkövesden a 89.484.814 forint támogatásból a Közösségi Ház teljes épületkomplexumában újulhat meg a villamoshálózat, valamint a színházterem erkélyének padlócseréje, valamint új székek elhelyezése valósul meg. Mezőkeresztesen a népkert több területét fejlesztik 48.193.235 forintból, Hejőpapin 38.999.185 forintból korszerűsítik a közösségi házat. Egerlövőn szintén a közösségi ház újul meg 48.796.718 forintból – foglalta össze a projekt tartalmát dr. Fekete Zoltán polgármester.

Mindemellett a fejlesztés keretében kialakítanak a mezőkövesdi Közösségi házban egy okos közösségi pontot USB csatlakozási lehetőséggel, valamint az udvaron megújuló energiával működő udvari kandelábereket is telepítenek. Mezőkeresztesen pedig a Népkertben, a kőszínpad közelében egy okospadot is elhelyeznek majd. Egerlövőn pedig a kultúrház udvarán okospadot helyeznek el, és térkivilágítást helyeznek el. Hejőpapin a Közösségi ház udvarán okos padot is kihelyeznek USB-csatlakozási lehetőséggel, valamint ingyenes wi-fi szolgáltatással, illetve napelemes rendszert is telepítenek majd az épület tetejére.

A fejlesztés bemutatása után a résztvevők megtekintették a mezőkövesdi Közösségi Házban zajló munkálatokat.

 hmzs

 

Kapcsolódó hírek