Ugrás a tartalomhoz

Kiemelt feladat a fürdő megújítása

Mezőkövesd hírei

Folytatódik a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő fejlesztése.

Zajlik a külső ikermedence 1. medencéjének korszerűsítése a fürdőben, melyet az önkormányzat saját forrásból valósít meg. Teljes egészében kicserélik a medence, a lábmosó és a zuhanyzó burkolatát.

– Ez egy közel 48 millió forintos beruházás, melynek keretében a medencét és a hozzá tartozó zuhanyzót korszerűsítjük. Az a célunk, hogy a fürdő teljesen megújuljon. A Zsóry a város egyik legfontosabb idegenforgalmi vonzereje, és számunkra kiemelten fontos, hogy az is maradjon. Ezért pedig tenni kell – emelte ki dr. Fekete Zoltán polgármester, aki elmondta, az ikermedence másik felét is szeretnék hasonlóképpen rendbe tenni.

– Szeretnénk kialakítani egy valóban 21. századi fürdőt. Ezért a következő feladatunk a hullám- és a körmedence korszerűsítése. Erre a célra önkormányzatunk 1,2 milliárd forint pályázati forrást nyert el, melynek révén egy teljesen új medencekomplexumot tudunk létrehozni. Jelenleg a tervek elkészítése zajlik. Emellett egy másik pályázattal további 3 milliárd forintot szeretnénk nyerni a fürdő korszerűsítésére – mondta el a városvezető.

Dr. Fekete Zoltán kiemelte, szeretnék, ha a fürdő éves vendégszáma újra elérné az ötszázezer látogatót. Mint mondta, ehhez azonban még nagyon sok mindent kell tenni.

Kapcsolódó Youtube videó

Kapcsolódó hírek