Ugrás a tartalomhoz

Középiskolai szónokverseny

Mezőkövesd hírei

Fotó: Lázár Endre

Vasas Ádám nyerte meg a szónokversenyt ebben az évben, így ő oszthatja meg ünnepi gondolatait a március 14-ei koszorúzáson.

A városunk önkormányzata által, „Mit jelent számomra március 15-e?” címmel meghirdetett versenyt március 4-én rendezték meg a mezőkövesdi Szent László gimnáziumban. A megméretésen 20 szónoklat és egy ráhangoló vers hangzott el. A zsűri tagjaként dr. Fekete Zoltán polgármester, Juhász Jánosné nyugalmazott igazgató, Tállai Andrásné nyugalmazott igazgatóhelyettes és Diményné Kiss Katalin nyugalmazott közgazdász tanár hallgatta meg és értékelte a színvonalas előadásokat. A szónokverseny idei győztese Vasas Ádám lett.  

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett városi ünnepséget március 14-én délelőtt rendezik meg Mezőkövesden. Az esemény 10.30-kor koszorúzással kezdődik az 1848-as emlékműnél, melynek keretében a szónokverseny győztese mondja el ünnepi beszédét. Az ünnepi műsorban a Szent László gimnázium diákjai lépnek fel, akik az ünnepi beszédet követően az „Utat mutat a bátorságod, a fény, itt, Európa közepén” címmel mutatnak be zenés-táncos fantáziajátékot a Közösségi Ház színháztermében 11 órától.

B. K.

Kapcsolódó hírek