Ugrás a tartalomhoz

Kultúra: rangos elismerés

Mezőkövesd hírei

Látópont címet nyert el a Mezőkövesdi Közkincs-Tár Nonprofit Kft.

A Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület 2023 év végén kiírt egy pályázatot a látópont címre, melyen a Mezőkövesdi Közkincs-tár Nonprofit Kft. sikeresen teljesített: a szervezet munkatársainak kiemelkedő, innovatív szakmai munkája eredményeként kapták meg az elismerést.

– Mi is a 100 Látópont egyike vagyunk, akik a szakmai tudásukkal, a jó gyakorlatukkal értéket tudnak teremteni és közvetíteni. A szakmában lévő kollégáknak is olyan innovációt, illetve utat tudunk mutatni, ami számukra hasznos lehet. A Látópont címet három évig viselhetjük, mely után újra pályáznunk kell, ha szeretnénk ezt a címet megtartani – mondta Kazárné Kalber Nikolett, a Mezőkövesdi Közkincs-tár Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az elismerésnek az egyik nagy előnye, hogy a szervezet tagja lett a Látópont-hálózatnak, ezáltal az év folyamán több alkalommal is szakmai utak szervezésére nyílik lehetőség, ahol a kollégákkal eszmecserét folytathatnak, megoszthatják tapasztalataikat egymással.

– Kötelezettségként annyival jár, hogy Látópont helyszínként meg kell nyitnunk az intézményt a szakma előtt, ehhez több napos látóutak szervezésére nyílik lehetőség, melynek során eldönthetjük, hogy egy vagy kétnapos programot tudunk-e kínálni, az intézmény nagyságától és a városban található kulturális értékek bemutatásától függően – hangsúlyozta Kazárné Kalber Nikolett.

Előnye lehet még, hogy olyan jó gyakorlatot tudnak adaptálni, melyet beépíthetnek a munkájukba és ezáltal a kulturális életet és a turizmust fel tudják lendíteni, tette hozzá az ügyvezető.

B. K.

Kapcsolódó hírek