Ugrás a tartalomhoz

Nem szereztek pontot

Mezőkövesd hírei

Fotó: Csendes Szonja

Pont nélkül maradt a Mezőkövesd Zsóry FC és a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata a hétvégén.

A listavezető Ferencváros együttesét látta vendégül a Mezőkövesd Zsóry FC március 31-én. A fővárosi gárda kezdte aktívabban a találkozót, mégis a hazaiak előtt adódott az első lehetőség, egy gyors és formás akció végén Molnár lőtt 16 méterről a jobb felső sarok mellé az 5. percben. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, elsősorban a két 16-os között pattogott a labda, helyzeteket nem tudtak kialakítani a felek. Az első negyedóra végén közel járt a gólhoz a fővárosi együttes, Zachariassen a jobb oldali lécet találta el, majd öt perccel később Loncar fejesét Piscitelli ütötte ki a léc alól. A 38. percben Loncar révén megszerezte a vezetést a Ferencváros, míg az 50. percben egy labdaszerzést követően szintén Loncar 16 méterről lőtt a kapu bal oldalába, így megduplázták előnyüket a látogatók. A folytatásban is a vendégek játszottak veszélyesebben, a 68. percben Marquinhos fejelt közelről a keresztlécre, majd a 85. percben végleg eldőlt a mérkőzés, Varga Barnabás laposan a bal alsó sarokba helyezett, így a zöld-fehérek 3-0-ra győztek városunkban.

A Mezőkövesd Zsóry 26 fordulót követően a 12. helyen áll a tabellán 20 ponttal. A csapat legközelebb a Fehérvár FC vendégeként lép pályára április 6-án. A bajnoki mérkőzés szombaton 14.15-kor kezdődik a Székesfehérvári Sóstói Stadionban.

Fotó: Mezőkövesdi KC facebook-oldala

KÉZILABDA | A bajnokságot vezető Győri ETO-UNI FKC csapatához látogatott a Mezőkövesdi KC március 29-én. Az MKC kezdte jobban a találkozót, a 9. percben 3-2-re, míg a 14. percben 8-6-ra vezetett. Ezt követően viszont a hazaiak egy 5-0-ás sorozattal átvették a vezetést, így öt perccel a szünet előtt 11-8-as előnyben voltak. Ez a különbség meg is maradt a csapatok között, ennek eredményeként 30 perc után 14-11-es győri előny állt az eredményjelzőn. A második félidőben a házigazdák szerezték az első gólt, viszont a kövesdi együttes többször is felzárkózott két találatra, a 37. percben 17-15 volt az állás. Ezután viszont egy 6-0-ás periódust produkáltak a vendéglátók, így a 45. percben már 23-15-re vezettek a győriek, akik ezzel lényegében eldöntötték a két pont sorsát. Az MKC az 54. percben még 26-22-re felzárkózott, de ettől jobban nem tudta megközelíteni a listavezetőt. A kövesdi csapat végül ötgólos, 31-26-os vereséget szenvedett. A hazaiak közül Mátés 8 góllal, míg a vendégeknél Kovács 7 találattal volt a legeredményesebb játékos. Az MKC 23 forduló után 28 ponttal a 4. helyen áll a tabellán. A csapat legközelebb a Veszprém Handball Academy U21 ellen lép majd parkettre április 6-án. A bajnoki találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

B. K.

Kapcsolódó hírek