Ugrás a tartalomhoz

Nyílt nap a gimiben

Mezőkövesd hírei


Mintegy 200 pályaválasztás előtt álló diák vett részt a Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum nyílt napján november 9-én.

Az eseményen elsőként Rigó Attiláné, az iskola igazgatója tartott tájékoztatót a 2024-2025-ös tanév képzési lehetőségeiről, majd az általános iskolás diákok betekinthettek az oktatási intézményben zajló képzésekbe.

– A gimnáziumi képzésben a négy évfolyamos, illetve az ötéves nyelvi előkészítő képzést kínáljuk, illetve a hat évfolyamos képzést. A technikumi osztályok tekintetében három ágazat közül választhatnak a pályaválasztás előtt álló gyerekek. A technikumi képzések között gazdálkodás és menedzsment, rendészet és közszolgálat, valamint az oktatás ágazatra jelentkezhetnek a diákok – mondta el Rigó Attiláné igazgató.

A gazdálkodás és menedzsment ágazatban a sikeres alapvizsga után a pénzügyi-számviteli ügyintéző és a vállalkozási ügyviteli ügyintéző szakmák közül választhatnak a diákok, míg a Rendészet és közszolgálat ágazatban közszolgálati technikusként végezhetnek a tanulók. Az oktatás ágazatban oktatási szakasszisztenseket képeznek.

Emellett az igazgatónő a tájékoztatón a képzésekre történő jelentkezés feltételeiről is beszélt.

– A négyéves gimnáziumi képzésre, valamint a gazdaság és menedzsment ágazatokra jelentkezők esetében a felvételi során a hozott pontokat veszik figyelembe, azonban a nyelvi előkészítős osztályba felvételizőknek központi írásbeli vizsgát kell tenniük matematikából és anyanyelvből. A rendészet ágazatra, illetve az oktatás ágazatra a felvétel a tanulmányi eredmények, valamint foglalkozásegészségügyi alkalmassági és pályaalkalmassági vizsgálat alapján történik – emelte ki Rigó Attiláné, aki hozzátette, hogy a részletes felvételi eljárásról, annak részleteiről bővebb tájékoztatást az iskola honlapján olvashatnak az érintettek.  

 

A nyílt napon a fontosabb időpontokról is ismertették, így a gyerekek megtudhatták, hogy a központi írásbeli vizsgákra januárban lesznek, a szóbeli felvételi, valamint az egyéb felvételi eljárás, mint pl. az orvosi alkalmassági, a fizikai állóképességi, motivációs beszélgetések, március elején lesznek. A pontos dátumról, időpontról a felvételi lapokon az iskolát megjelölő diákokat, illetve szüleit külön értesítik majd, tette hozzá az igazgató.

Emellett az iskolában elérhető programokat, lehetőségeket is megismerhették a nyílt napra ellátogatók. Az iskola rendszeresen részt vesz a Határtalanul-, illetve az Erasmus-programokban, a gyerekeknek túrát, kerékpártúrát, osztálykirándulásokat szerveznek, számos szakkör és délutáni elfoglaltság közül válogathatnak az iskola tanulói.

A tájékoztató után 5 helyszínen a képzésekhez kapcsolódó programokon vettek részt a látogatók. A gimnáziumban még november 27-én pót nyílt nap lesz az oktatási intézményben, illetve november 27-én 16 órától tartják meg a hatosztályos gimnáziumi képzés iránt érdeklődőknek a tájékoztatást.

hmzs

Kapcsolódó hírek