Ugrás a tartalomhoz

Ovis segítség a mentett kutyáknak

Mezőkövesd hírei

Több tíz kiló száraz kutyatápot és konzervet, tisztító és takarító eszközöket, plédeket, takarókat gyűjtöttek össze a Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ Székhely Óvodája a Pamacs Kutyamentő Alapítvány részére.

Az intézményben október 2. és október 13. között adománygyűjtést szerveztek az állatok világnapjához kapcsolódóan a mezőkövesdi Pamacs Kutyamentő Alapítvány megsegítésére.
 
–  Kiemelt célunk, hogy megismerjék a gyerekek, hogy milyen felelősségteljes feladat az állattartás, hogy megtanulják, hogy egy kisállatot nemcsak simogatni kell, hanem a kedvencekről gondoskodni és szeretni kell őket. A Pamacs Kutyamentő Alapítvány hatalmas munkát végez, hiszen befogadják, megmentik a gazdátlan, kóbor állatokat. Ezért is gondoltuk úgy, hogy gyűjtést szervezünk számukra – emelte ki Lázár Endréné intézményvezető, aki hozzátette, hogy nagyon hálásak a szülőknek és köszönik a sok-sok adományt, amellyel segítették az alapítvány munkáját.
 
Az óvoda és a kutyamentők közötti kapcsolat pedig egy, az állatok világnapjához kapcsolódó foglalkozásról indult el.
 
–  A világnap kapcsán sokat beszélgettünk az állatokról, a felelős állattartásról, a vakvezető kutyákról, a barlangi mentőkutyákról. Az egyik ilyen alkalommal az egyik kislány megemlítette, hogy elveszett a kutyusuk, és milyen jó, hogy Viki néniék megtalálták és visszahozták. Ez adta az ötletet. Utánajártunk, és így találtunk rá arra, hogy Mezőkövesden működik a Pamacs Kutyamentő Alapítvány, így indult el a kezdeményezésünk, a gyűjtésünk. A szülők, az óvoda dolgozói is partnerek voltak ebben a gyűjtésben, és maguk a gyerekek is minden reggel nagy örömmel, lelkesen hozták a kutyaeledeleket, takarókat. Minden nap megnéztük, hogy egyre több táp, és konzerv érkezik – mondta el Simonné Petrik Zsuzsanna óvónő.
 
Az összegyűlt, több tíz kilónyi száraz kutyaeledelt, konzerveket, takarókat, tisztítóeszközöket október 20-án délelőtt Lázár Endréné intézményvezető és Simonné Petrik Zsuzsanna, a gyűjtést koordináló óvónő adta át a Pamacs Kutyamentő Alapítvány elnökének, Molnárné Kelemen Viktóriának.
 
– Jelenleg 24 kutyus van nálunk, akiket etetni kell. A kis mentettjeink napi szinten elég sokat esznek, de az élelem mellett a takarításhoz is szükségünk van eszközökre, amelyek sajnos elég hamar tönkremennek, gyakran szükséges a pótlásuk. Ezért is nagyon örülünk ennek a sok adománynak, nagyon nagy segítség ez nekünk – mondta el Molnárné Kelemen Viktória.
 
Az alapítvány elnöke az október 20-ai eseményre a féléves, Bubu nevet viselő kutyussal érkezett, aki minden csoportot meglátogatott az ovisok örömére, így mindenki megsimogathatta a beagle-keverék kiskutyust. Emellett képeslappal és édességgel köszönte meg az alapítvány a gyerekek önzetlen segítségét.

hmzs
 
Videó: 

 

Kapcsolódó hírek