Ugrás a tartalomhoz

Szakmai nap harmadszor Mezőkövesden

Mezőkövesd hírei

452, mezőkövesdi és járási általános iskolákból érkező érdeklődő, 15 kiállító és három kamara vett részt a III. Mezőkövesdi Szakmai Napon október 27-én.

A pályaorientációs szakmai nap a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium és a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében valósult meg, amelyre Mezőkövesdről és a járásban található általános iskolákból érkeztek nyolcadik osztályos tanulók, összesen 452 fő vett részt péntek délelőtti programokon.
 
Az esemény elején Kiss Gábor, a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium igazgatója dr. Medvegy János esperes-plébános köszöntötte a megjelenteket. A Rrendezvényt Tóth Ádám Zoltán, a BOKIK oktatási és képzési szakigazgatója nyitotta meg.
 
A BOKIK mellett a szakmai napon kiállítóként vett részt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, valamint városunk másik középiskolája, a Miskolci SZC Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola is. Az iskola aulájában az intézménnyel együttműködő cégek, vállalatok mutatkoztak be.
 
A rendezvényen az érdeklődők a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnáziumban elérhető szakmákkal, szakmacsoportokkal, képzési lehetőségekkel ismerkedhettek meg interaktív programok, játékok, bemutatók révén. Volt például a Magyar Honvédség toborzó irodája jóvoltából fegyversimogató, kadét formaruhába beöltözés, origami kockahajtogatás, "reformkori" kakukktojás, helyesírási totó, puzzle, gyümölcs- és fűszerfelismerés, emellett a diákok láthattak LEGO-, FANUC-robotot működés közben, illetve 3D nyomtatást is, betekinthettek a CNC forgácsolás, a hegesztés, a gépészet és az autószerelés világába is, valamint kipróbálhatták a repülőgép-szimulátort is.  
 
– A rendezvény célja többek között az, hogy felkínáljon olyan lehetőségeket a tanulóknak, amelyre építhetik a jövőjüket, hosszútávon szakmát, hivatást és boldogulást találjanak. Intézményünk meghatározó szerepet tölt be a dél-borsodi régióban, hiszen olyan gazdasági, ipari környezetben helyezkedik el, amelyik folyamatosan fejlődik. Ehhez kapcsolódóan alakítottuk ki képzési struktúránkat, amely kiegészül a keresztény értékrenddel. A rendezvényen 452 főt fogadtunk helyi és a mezőkövesdi járáshoz tartozó általános iskolákból. Sikeresnek értékelem ezt a szakmai napot, nagyon sok program közül választhattak a pályaválasztás előtt álló gyerekek. Megismerkedhettek a robotikával, a mechatronikával, a CNC gépekkel, a mezőgazdasági gépekkel, a kereskedelemmel, a turisztikával és az informatikával. Iskolánkban hat technikumi és tíz szakképző iskolai képzésben várjuk a diákok jelentkezését – mondta el Kiss Gábor igazgató.
 
A nap során több ízben tekinthették meg az érdeklődők a Magyar Honvédség 10. Területvédelmi Zászlóalj épületharcászati, a Szent László Gimnázium rendészeti képzésben résztvevő diákjainak alakzati és önvédelmi bemutatóját, valamint a házigazda intézmény kadét programban résztvevő tanulóinak önvédelmi és kutyás, illetve a sátoraljaújhelyi Büntetés-végrehajtási Intézet kutyás bemutatóját.
 
hmzs

Kapcsolódó hírek