Ugrás a tartalomhoz

Szalagavató a Szent Lászlóban

Mezőkövesd hírei

Három végzős gimnáziumi osztály diákjainak tűzték fel a szalagot a mezőkövesdi Szent László gimnázium szalagavató ünnepségén december 1-jén.

A Miskolci SZC Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum idei szalagavató ünnepségén elsőként a három végzős osztály műsorait, például közös énekeit, keringőit, diáknapi táncait tekinthették meg a jelenlévők, majd Rigó Attiláné igazgató mondta el ünnepi beszédét, melyben a ballagás előtt álló, 12. A, B és C osztályos különlegességéről, mentalításáról mesélt. Az „A-sok” a csendesek, szorgalmasok, a „B-ések” a meglepetést okozó, színes társaság, míg a „C-sek” a vidám, intézkedő diákok. Kiemelte, hogy eljött az elengedés ideje. A szülőkhöz szólva azt kérte az igazgató, hogy legyenek büszkék a gyermekekre. Engedjék, hogy önállóan próbálgassák a szárnyaikat, hogy megtanulják kezelni a kihívásokat, hogy önállóan számon tartsák a legfontosabb feladatokat, időpontokat. Engedjék számukra, hogy felelősséget vállaljanak a tetteikért. Ha valami nem úgy sikerült, ahogy tervezték, majd megértik, hogy az élet nyílegyenes labirintus. Felnőttek a gyerekek, bízzanak bennük, képesek minderre. Majd pedig a végzős diákokhoz intézte szavait Rigó Attiláné.
 
–  Rátok kerül a szalag, rátok kerül ezzel a jel. Az emberélet fordulója ez. Ebben a jelképben benne van minden: az elmúlt 4-5-6 év, az összetartozás, amely összeköt titeket az osztálytársaitokkal, osztályfőnökötökkel, az alma materrel – mondta az igazgató, aki hozzátette: – Feltűzitek a szalagot, amely egyben figyelmeztetés is. Nagy dolgok vannak készülőben: nemcsak az érettségire gondolok, hanem a búcsúzásunkra. Amely nemsokára egy tarisznyával is kiegészül, és végleg elköszönünk egymástól. De egyelőre a szalag még csak figyelmeztetés: lassan el kell indulni az élet nyílegyenes labirintusán.
 
Az esemény zárásaként az osztályfőnökök feltűzték a búcsút, elválást jelképező szalagot végzős diákjaira.
 
hmzs

Kapcsolódó hírek