Ugrás a tartalomhoz

Tájékozódás pályaválasztás előtt

Mezőkövesd hírei

A képzésekről, az iskolában elérhető lehetőségekről, a felvételi eljárásrendről tartottak tájékoztatót az érdeklődő diákoknak és szüleiknek a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnáziumban november 16-án.

Az intézményben november 16-án két turnusban várták a diákokat, reggel 9 és 11 órakor. Az érdeklődők elsőként Hüvelyes László tanügyigazgatási igazgatóhelyettes, valamint Papp Tamás szakmai igazgatóhelyettes tájékoztatóját hallgatták meg, amelyben az iskolában elérhető képzésekről, lehetőségekről kaptak hasznos információt a pályaválasztás előtt állók.
 
A tájékoztatóból kiderült, hogy az iskolába jelentkezőknek elsőként ágazatot kell választaniuk. A 2024-2025-ös tanévben az ötéves technikumban tanulók hat ágazat közül, míg a hároméves szakképző iskolát választók nyolc ágazat közül választhatnak. A sikeres alapvizsgát követően a diákok a technikumban hat, míg a szakképző iskola esetében tíz képzésben helyezkedhetnek el.  
 
A technikumban szoftverfejlesztő- és tesztelő, gépgyártás-technológiai technikus, kereskedő és webáruházi technikus, turisztikai technikus, mezőgazdasági gépésztechnikus, valamint mechatronikai technikus szakma közül választhatnak a tanulók. A szakképzőbe jelentkezők pedig a gépjármű mechatronikus, gépi és CNC-forgácsoló, hegesztő, ipari gépész, kereskedelmi értékesítő, kőműves, mezőgazdasági gépész, villanyszerelő, asztalos, központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő képesítést szerezhetnek.
 
A tájékoztatón emellett az iskolában elérhető ösztöndíjrendszerről, a diákéletről, az egyházi életről, valamint a felvételi eljárásról is szó esett.
 
A felviteli eljárás során az iskola a jelentkezők általános iskola 7. osztály végén és 8. osztály első félévében szerzett magyar nyelv, magyar irodalom, matematika, fizika, történelem és idegen nyelvből szerzett eredményeit számítja be, valamint szóbeli meghallgatást tart.
 
Az iskola, a képzések bemutatása után az érdeklődők megtekintették az intézmény tantermeit, különböző tanműhelyeit, bepillantást nyerhettek, melyik szakmákban mit tanulnak a gyerekek.
 
A Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium még november 17-én 9 és 11 órakor, november 30-án 9 és 11 órakor, valamint december 1-jén 9 és 11 órakor tart még nyílt napot a középiskola választás előtt álló érdeklődőknek.
 
hmzs

Kapcsolódó hírek