Ugrás a tartalomhoz

Vármegyei zenei találkozó

Mezőkövesd hírei

November 24-én Mezőkövesden rendezték meg a Zenetanárok XVIII. Vármegyei Kamarazene Találkozóját.

A Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett esemény elején Mozerné Horga Stefánia igazgató mondott köszöntőt.
 
– Nagy büszkeség, hogy a hatvan éve működő intézményünkben immár 18. alkalommal szervezhetjük meg a Zenetanárok Találkozóját. Különösen nagy öröm, hogy idén 18 kamaracsoport mintegy harminc produkcióval vett részt a találkozón – emelte ki Mozerné Horga Stefánia.
 
Az esemény fővédnöke, Tállai András miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője volt, a rendezvény védnöke pedig dr. Fekete Zoltán polgármester.
 
– A zene az emberrel egyidős. A zenét mindenki szereti, a zene a szépséget, a harmóniát, a megnyugvást jelent. Ennek a rendezvénynek a különlegessége, hogy nagy bátorságról tesz tanúbizonyságot. Hiszen itt a tanárok lépnek fel a zsűri előtt, a szakma a szakma előtt méretteti meg magát és adja elő a produkciót, ez nagy bátorság, amiért tisztelet és megbecsülés jár, és mindezt örömmel teszik, mert meggyőződésem, hogy a zenetarátok azt csinálják, azt tanítják, amelyet gyerekkoruk óta szeretnek – emelte ki dr. Fekete Zoltán.
 
Az egésznapos rendezvényen 18 kamaracsoport mintegy harminc produkcióval mutatkozott be, melyet egy háromtagú zsűri értékelt. A szakmai bizottság tagja volt Krajnikné Móri Marianna, a Miskolci Egyetem főiskola tanára, fuvolaművész, Viszlai Dániel, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti karának korrepetitora, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola tanára és a zsűri elnökeként dr. Zobay Béla, a Miskolci Egyetem főiskolai tanára, trombitaművész.  
 
hmzs

Kapcsolódó hírek