Ugrás a tartalomhoz

Három gólból három pont lett

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Kaposvári Rákóczi FC 3-0 (1-0)

Magabiztos győzelmet aratott városunk NB II-es felnőtt csapata a bajnokság hétvégi játéknapján. Labdarúgóink a sikernek köszönhetően továbbra is feljutó helyen állnak a tabellán.

A Merkantil Bank Liga 18. játéknapján két, tavaly még első osztályú gárda feszült egymásnak Mezőkövesden március 7-én. Együttesünk korábban még egyszer sem tudta legyőzni a dunántúli gárdát, ugyanis az élvonalban két kaposvári siker született, míg ősszel 1-1-es döntetlent játszottak a csapatok Somogy megye székhelyén. A tabella és az anyagi gondokkal küzdő dunántúli gárda nehézségei miatt Kulcsárék számítottak a találkozó esélyesének, annak ellenére is, hogy sérülés miatt több kövesdi játékos csak a lelátóról nézhette a mérkőzést. A vendégeket Tamási Zoltán távozása után Házi László irányította megbízott vezetőedzőként.


Kitűnő egyéni akció


A látogatók kis híján már a 2. percben hátrányba kerültek. Egy lendületes hazai akció végén a bal oldali beadás után Hadaró elszámította magát, azonban a támadást kísérő Molnárról a kapus ölébe pattant a labda. A csapatok ezután óvatosan futballoztak, ezért a következő helyzetre a 14. percig kellett várni, amikor is Kulcsár 20 m-es szabadrúgása zúgott el kevéssel a jobb felső sarok mellett. Tíz perccel később ismét kövesdi akció futott a pályán, melynek végén Sváb beadását Máté fejelte kapura, de gól nem született a támadásból. Újabb egy perc elteltével Molnár kapott jó indítást a 16-osnál és elindult a kapu előtt keresztbe. A támadó 4-5 szép csellel tisztára játszotta magát, majd Somodi mellett higgadtan a bal alsó sarokba helyezett. Tóth László tanítványai két perccel később már két góllal vezethettek volna, azonban Kulcsár beadását követően a játékszer elzúgott Molnár feje fölött. A 35. minutumban óriási egyenlítési lehetőség maradt ki a kövesdi kapu előtt. Egy formás kaposvári támadás végén Balogh lépett ki középen a leshatárról és senkitől sem zavartatva vezethette a labdát Kunságira, aki a ziccert lábbal hárította. Három perccel ezután újra a vendégek próbálkoztak egy távoli lövéssel, de Balogh nem tudta meglepni Kunságit, aki könnyedén hatástalanította a kísérletet. A somogyiak után ismét Tóth László együttese veszélyeztetett a 39. percben. Kulcsár ígéretes szabadrúgása a sorfalról vágódott a kapu fölé. A szöglet után újra Kulcsárhoz került a labda, aki a 16-os sarkáról kevéssel a jobb alsó sarok mellé bombázott. A játékrész utolsó lehetőségét a kaposvári Nagy hagyta ki, aki ígéretes helyzetben mintegy 14 méterről Svábot találta el, így csapatunk egy gólos előnnyel vonulhatott pihenőre.


Máté és Bajzát is betalált

Fordulás után mindössze fél perc kellett az előny megduplázásához. Kulcsár ragyogó indítással „ajándékozta meg” Mátét, aki a védők gyűrűjében higgadtan elgurította a labdát a kifutó Somodi mellett. A labda Petrók érintésével került a kaposvári hálóba, azonban minden bizonnyal a védő közreműködése nélkül is megszületett volna a 2. hazai találat. Máté ezzel megszerezte a 9. gólját is a bajnokságban és feljött a góllövőlista 3. helyére. A bekapott találat után átvette a játék irányítását a somogyi gárda, de láthatóan megfogta őket a gyors gól. Ezzel együtt az 51. percben előbb Kiss távoli kísérletét, majd 8 perccel később Albert próbálkozását védte magabiztosan Kunsági. A 64. percben kövesdi szempontból fontos esemény történt, ugyanis Máté helyén a kétszeres NB I-es és ugyancsak kétszeres NB II-es gólkirály Bajzát Péter lépett pályára, aki először játszhatott együttesünkben. A támadó öt perccel a beállítása után közel járt a gólszerzéshez. Bajzát kitűnően fordult le a védőjéről a 16-oson belül, majd erősen vitatható körülmények között a földre került, a játékvezető azonban tovább engedte az akciót. A 79. percben ismét a rutinos támadó került a reflektorfénybe. Bajzát egy remek átadást követően éles szögből a hosszú sarkot célozta meg, lövését Somodi nagy bravúrral megfogta, azonban a csatár a kipattanót közelről a léc alá bombázta. A 82. percben megfogyatkoztak a vendégek. Egy hazai bedobást követően Nyilas elé pattant a labda, akire Kovács keményen rácsúszott hátulról és az eset közelében helyezkedő játékvezető piros lappal jutalmazta a vétkest. A hátralévő időben már nem történt érdemleges esemény, Hegedűsék megérdemelten tartották itthon a 3 pontot.


Együtt az élboly

Labdarúgóink a sikernek köszönhetően továbbra is a 2. helyen állnak a tabellán 36 ponttal, a 37 pontos Vasas mögött. A Gyirmót csapatunkhoz hasonlóan 36 pontos, a Békéscsaba 35, míg a Szolnok 32 egységgel áll 18 fordulót követően.


Hétfői rangadó

Hegedűsék legközelebb felsőházi rangadót fognak játszani a Békéscsaba vendégeként. Mint korábban már jeleztük, az összecsapás március 16-án, hétfőn 14.30-kor kezdődik Gyulán, a Grosics Akadémia Sporttelepén.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry – Kaposvári Rákóczi FC 3–0 (1–0)
Mezőkövesd, 1500 néző. V.: Berger (Szvetnyik, Tőkés).
Mezőkövesd: Kunsági – Hegedűs Cs., Dvorschák, Gengeliczki, Sváb – Medgyes (Balajti, 82. p.), Hegedűs D. – Szeles, Kulcsár K. (Nyilas, 79. p.), Molnár G. – Máté (Bajzát, 62. p.). Vezetőedző: Tóth László.
Kaposvár: Somodi – Kiss M., Vermes, Petrók, Hadaró – Albert, Kovács O. – Zsivóczky (Király V., 79. p.), Nagy K. (Hampuk, 63. p.), Balogh B. (Luka, 63. p.) – Rajczi. Megbízott vezetőedző: Házi László.

Gólszerzők: Molnár G. (25. p.), Máté (46. p.), Bajzát (80. p.).

B. K.

Kapcsolódó hírek