Ugrás a tartalomhoz

Egy pontot ért a Máté dupla

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry FC – FC Ajka 2-2 (1-2)

Gólzáporos döntetlent játszott városunk NB II-es felnőtt csapata a bajnokság hétvégi játéknapján. Labdarúgóink a pontvesztés ellenére őrzik 2. helyüket a tabellán.

A Merkantil Bank Liga 11. fordulójában a 9. pozíciót elfoglaló dunántúli gárda érkezett Mezőkövesdre október 24-én. A két csapatot 7 hely, de mindössze 6 pont választotta el egymástól, így Benczés Miklós együttese egyáltalán nem számíthatott könnyű mérkőzésre. Ráadásul csapatunk húzóemberei közül Heffler és Rácz betegség miatt nem léphetett pályára a találkozón.


Rossz kezdés

A mérkőzés nagy iramban kezdődött, a felek gyakorlatilag azonnal egymásnak estek. Az első negyedórában több gólveszélyes lehetőséget is kialakítottak a csapatok, majd a 20. percben vezetést szerzett Jákli Péter gárdája. Gunther baloldali szögleténél a rutinos Sowunmi emelkedett a legmagasabbra, közeli fejese után a léc alá vágódott a labda. A 25. percben együttesünk előtt nagy egyenlítési lehetőség adódott, azonban Molnár remek kiugratása után Harsányi nagy helyzetben hosszan vette át a játékszert, így Gőcze megkaparintotta a támadó elől. Négy perccel később Máté bombázott 18 méterről centikkel a keresztléc fölé. Tíz minutummal a szünet előtt megduplázta előnyét az Ajka, amikor is Gunther szabadrúgása talált utat a hálóba, Dombó ugyan belekapott a lövésbe, de a labda a jobb felső sarokban kötött ki. Labdarúgóink a kétgólos hátrány ellenére nem adták fel a mérkőzést és a játékrész zárása előtt faragtak a hátrányból. Egy szép akció végén Fótyik ívelte be a labdát a 16-oson belülre, a jó ütemben érkező Máté a védőjét megelőzve a kapu jobb oldalába bólintott.


Egy gól és kimaradt lehetőségek

Csapatunk szünet után azonnal magához ragadta az irányítást és az 50. percben kiegyenlített. Harsányi cselezte be magát a büntetőterületre, ahol Nagy Bálint elkaszálta. A 11-est Máté a jobb alsó sarokba bombázta, Gőczének nem volt esélye a hárításra. A kiváló formában lévő támadó már a 9. gólját szerezte az idényben. A végig remek iramú összecsapáson labdarúgóink a folytatásban is nagy erőket mozgósítottak a gólszerzés érdekében. Az 59. percben Molnár lőtt 20 méterről a jobb felső sarok mellé, 3 perccel később pedig Takács távoli lövése tévesztett célt. Az ajkaiak egyik legnagyobb lehetőségét Sowumni puskázta el a 75. percben, közeli lövését Dombó nagy bravúrral hárította, majd egy perccel később Tamási vágta ki a játékszert a gólvonal elől. A túloldalon a 78. percben Bajzát beadása után Harsányi lőtt nagy helyzetben Gőcze kezébe, míg a meccs utolsó pillanataiban Bajzát előtt csúszott el centikkel egy indítás, így az eredmény nem változott a lefújásig.
Irány Szigetszentmiklós!

Labdarúgóink a pontvesztés ellenére őrzik 2., feljutó helyüket a tabellán 21 ponttal. A  bajnokságot továbbra is a Gyirmót vezeti 24 egységgel, míg a 3. pozíciót a Zalaegerszeg foglalja el 20 ponttal.
Együttesünk legközelebb Szigetszentmiklósra látogat. A bajnoki találkozó október 31-én, szombaton 13.30-kor kezdődik a Pest megyei városban.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry FC – FC Ajka 2-2 (1-2)
Városi Stadion, 1200 néző, Vezette: Lovas László (Albert, Szert)
Mezőkövesd: Dombó – Fótyik, Dvorschák, Szeles (Hegedűs D. 79.p), Devecseri, Tamási, Nagy J., Takács (Bajzát 69.p), Harsányi (Polényi 88.p), Máté, Molnár. Vezetedző: Benczés Miklós
Ajka: Gőcze – Császár, Sowunmi, Horváth, Besztercei, Lattenstein, Zámbó, Gunther (Pavlitzky 68.), Nagy (Pál 58.), Major (Pesti 76.), Pákai. Vezetőedző: Jákli Péter
Gólszerzők: Máté (45. és 51.p utóbbi büntetőből), ill. Sowunmi (20.p), Gunther (35.p).

Kapcsolódó hírek