hu en de pl
ma 2020. április 10. (péntek) 00:28 Zsolt névnapja van

Még majdnem egy hónapig kérhető a postázás

Akinek nincsen ügyfélkapu-regisztrációja és tavaly egyéni vállalkozó sem volt, idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól az szja-bevallási tervezetének postázását. Ehhez nem kell mást tenni, mint adóazonosító jelet és a születési dátumot tartalmazó kérelmet eljuttatni a NAV-hoz március 19-éig. 


A NAV idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti az szja-bevallás tervezetét azoknak, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik. Az adóbevallási tervezet postázása 2018. március 19-én éjfélig kérhető. Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen 2018. április 30-áig küldi el postán az igénylőknek.


A kérelmet benyújtani az alábbiak szerint lehetséges: 

· SMS-ben a 06 (30) 344-43-04-es telefonszámra, 
· a NAV honlapján elérhető webűrlap (www.nav.gov.hu/eszja/eszja) kitöltésével, 
· telefonon a 1819-es Infóvonalon, 
· a NAV előzetes regisztrációt és azonosítást igénylő Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszerén keresztül, az ingyenesen hívható 06 (80) 20-21-22-es telefonszámon,
· postai úton kötetlen levél formájában, 
· a NAV honlapjáról letölthető BEVTERVK-nyomtatványon, 
· személyesen a NAV ügyfélszolgálatain.
 
SMS-ben az SZJA rövidítés mellett az adóazonosító jelet és a születési dátumot kell elküldeni ebben a formában: SZJA{szóköz}adóazonosítójel{szóköz}ééééhhnn. Egy telefonszámról bármennyi adóazonosító jelre igényelhető a tervezet postázása. 

Annak sem kell aggódnia, aki esetleg lecsúszik a 2018. március 19-ei határidőről, ugyanis 2018. május 22-ig személyesen a NAV ügyfélszolgálatain is kérheti adóbevallási tervezetének kinyomtatását. Emellett az adózó bármikor nyithat ügyfélkaput, mellyel adóbevallási tervezetét a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető „eSZJA Portálon” azonnal megtekintheti.

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni egészen május 22-ig.


Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága


Vissza

Webkamera: Kavicsos-tó
és SzabadidőparkVLC Media Player letöltése

 


Weboldalkészítés