Ugrás a tartalomhoz

Ajánló: az elfeledett teátrum

Mezőkövesd hírei

Emléktáblát avatnak és előadást tartanak a száz évvel ezelőtt működő mezőkövesdi kőszínházról.

Hazánkban egyedülálló módon egy évszázaddal ezelőtt Mezőkövesden már volt kőszínház. E történelmi jelentőségű esemény előtt tisztelegve a Mezőkövesdi Amatőr Színjátszó Egyesület emléktáblát állít a régi kőszínház emlékére augusztus 16-án 17 órától a Movie Klub épületénél.

A program 17 óra 30 perckor a Rendezvényközpontban folytatódik, ahol előadás keretében ismerhetik meg az érdeklődők a mezőkövesdi kőszínház történetét.

hmzs

MASZK  2024. AUGUSZTUS 16. (PÉNTEK)  17.00  Emléktábla avatás  a Movie Club épületénél  (Mezőkövesd, Mátyás király út 105.)     17.30  „Az elfeledett teátrum – a Magyarországon egyedülálló mezőkövesdi Kőszínház igaz története” című előadás a Rendezvényközpontban (Mezőkövesd, Jezsuiták tere 1.)     Állandó színházat építettek maguknak a mezőkövesdi műkedvelők A „Cigánybáró”-val nyitottak  Tudta, hogy Magyarországon Mezőkövesd volt az egyetlen település, ahol egy műkedvelő (amatőr) társulatnak saját színháza volt?  Tudta, hogy Mezőkövesden 100 évvel ezelőtt kőszínház működött?

Kapcsolódó hírek