Ugrás a tartalomhoz

Matyó hímzéses ruhában a jégen

Mezőkövesd hírei

Fotó: Pavuk Műkorcsolya Iskola és Sportegyesület facebook-oldala

Pap Bernadett hímző népi iparművész, a Népművészet Mestere által tervezett, a Matyó Népművészeti Egyesület hímzőműhelyében hímzett motívumok díszítik a junior-világbajnokságra készülő magyar műkorcsolyapáros ruháját.

A magyar színekben versenyző, Berei Mózes József és Nora Rothenbühler műkorcsolyapáros Hrivnák Tünde divattervezőt kérte fel a fellépőruhájuk megtervezésére.

A fiatal táncosok matyó mintát szerettek volna a ruhájukra, amelyet a divattervezővel együtt dolgozva Pap Bernadett hímző népi iparművész tervezett meg, majd a motívumokat a Matyó Népművészeti Egyesület hímzőműhelyében készítettek el.

A mintegy hatvan óra alatt elkészült matyó motívum különlegessége a táncosok által kért szívrózsa, valamint maga az elkészítés, ugyanis a matyó mintát stabil pamutvászonra hímeztük kézzel, amelyet motívumonként részletekben dolgoztunk rá az elasztikus anyagú fellépőruhára  – mondta el a minta tervezője, az egyesület elnöke, Pap Bernadett.

A műkorcsolyázó páros egyedülálló produkcióval járja a világot, hiszen matyó ruhában, magyar népzenére táncolnak a jégen, így készülnek a 2025-ös debreceni junior-műkorcsolya-világbajnokságra.

hmzs

Kapcsolódó hírek