Ugrás a tartalomhoz

Mihály-napi program

Mezőkövesd hírei

Idén is megtartották a Mihály-napi vásárt és forgatagot az Egri úti Székhely Óvodában.

Az eseményt Lázár Endréné, a Mezőkövesdi Óvoda-Bölcsőde és Élelmezési Központ főigazgatója nyitotta meg szeptember 25-én.

Régen, Szent Mihály napján behajtották az állatokat a legelőkről, illetve vásárt is szerveztek. Ezt vásári forgatagot szeretnénk visszaadni, átadni a gyerekeknek. A program szervezésében és lebonyolításában a szülők, pedagógusok és az óvoda dolgozói közösen vettek részt  – mondta Lázár Endréné.

FELADATOK | A családi nap a Katica csoport tagjainak verses, énekes és táncos műsorával kezdődött. Ezt követően 8 állomáson keresztül ügyességi, logikai és mozgásos játékkal várták a gyerekeket az újrahasznosítás jegyében. A feladatok teljesítése után tallérokat kaptak és ezt a vásárban ajándéktárgyakra és édességekre, a büfében süteményekre és teára válthatták.

PROGRAMOK | A főigazgató elmondta, hogy szeptemberben több programon, például az Őszi Zöldség-Gyümölcs Kiállításon is részt vettek az óvodások, valamint a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumba is ellátogattak, ahol az őszi mezőgazdasági munkákkal, egyebek mellett a szüreteléssel és kukoricamorzsolással ismerkedhettek meg. Emellett az önkormányzat és dr. Fekete Zoltán polgármester támogatásának köszönhetően autósmozit nézhettek meg a gyerekek.

Most készülünk a népmese napjára, ami Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án lesz. Ebből az alkalomból népmese hetet fogunk tartani, felavattuk az udvaron a népmese fáját, ami alatt már meg is hallgattak egy népmesét a gyerekek. A program keretében az óvodások egész héten népmeséket fognak hallgatni és nézni, valamint népdalokat éneklünk majd, mi óvodapedagógusok pedig az Aranyszőrű bárány című népmesét fogjuk nekik előadni jelmezben  – emelte ki Lázár Endréné, aki hozzátette, hogy ezt követően a Márton-napra és az adventi ünnepségekre fognak készülni.

B. K.

Kapcsolódó hírek